Ingrediente:
1 kg de varza,
1 kg de coasta de porc,
2 cepe,
1 ardei gras/kapia,
2 fire ceapa verde,
1 ardei iute,
Pasta de tomate,
Sare, piper,
Boia afumata,
Marar/ patrunjel
/ cimbru,
Marinada pentru coaste:
Sare,
Piper, Boia,
Ulei,
Sos Worchesterchire,
Tabasco(cateva
picaturi),
Usturoi,
Zahar brun,
Suc de portocala,
Usturoi,
Cimbru
uscat,
Putin vin
alb,
1 lingurita
mustar cu boabe,
Pentru
inceput ne apucam d
e pregatirea coastelor, incepem cu marinada, amestecam toate
ingredientele mai sus mentionate. Putem taia coastele sau putem lasa bucata
intreaga. Facem un gratar pe
partea cu grasimea si incepem sa masam bucata de carne cu marinada, dupa care
lasam 30 minute in asteptare in frigider.
In acest
timp pregatim cuptorul la temperatura de 170°C. Luam o tava incapatoare in care
punem ulei, vin alb, cimbru si juice de portocala si adaugam coasta de porc. Aceasta va trebui sa stea minim doua ore.
Din jumatate in jumatate de ora scoatem tava de la cuptor si punem din lichidul
din tava peste carne pentru a fi frageda si continuam coacerea.
Spalam varza si o
vom taia subtire cu ajutorul unei mandoline daca nu cu cutitul. Frecam varza cu
sare si cimbru si o lasam in asteptare. Spalam si curatam legumele, dupa care
le taiem brunoisse.
Luam o tigaie
non-aderenta mai incapatoare adaugam ulei si punem la sotat legumele cand
acestea s-au inmuiat adaugam si varza scursa de lichid pentru maxim 10 minute.
Dupa aceea
transferam intr-o cratita mai incapatoare si dam la cuptor la foc mic, lasam sa
fiarba, adaugand pe rand boia, cimbru, piper. Catre final adauga pasta de
tomate si verdeata, aici este in functie de preferinta fiecaruia ce cantitate
doreste sa adauge, daca doreste mai dulce sau mai colorata(pasta de tomate).
Eu
nu pot sa va dau decat un singur sfat, de fiecare data sa gustati si in functie
de gustul dvs, mai adaugati condimente,
ingrediente sau nu. Va veti da seama cand este varza gata si o puteti
scoate de la cuptor.
Verificam de mai
multe ori coasta de porc si o intoarcem si pe cealalta parte pentru a prinde
culoare. Dupa ce coasta este gata se
lasa in asteptare la fel ca orice alta carne dupa care se portioneaza daca nu
ati facut-o de la inceput. Eu am pus coasta de porc peste varza si am mai lasat
10 minute la cuptor sa se coaca impreuna si sa se amestece savorile.
Va doresc pofta buna.
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu