Ingrediente:
600 g de
carne de porc,
1 ceapa,
4 catei de
usturoi,
Sare, piper,
Ulei,
Cimbru,
marar,
Boia
afumata,
Faina,
1-2 oua,
Piure-uri
1 fruct de
tiquisque(150g cu coaja),
4-5 cartofi,
200 ml
lapte,
100 g de
unt,
Sare, piper,
Sos:
1 ceapa,
2 rosii,
1 ardei,
1 morcov,
tarhon,
Sare, piper,
Vin rosu,
1oo g pasta
de tomate,
Ulei, Stoc
de pui
Decor: porumb, mazare, tarhon, flori comestibile.
Curatam cartofi
si fructul de tiquisque de coaja si ii vom taia in cubulete mai mici dupa care
ii vom pune separat la fiert cu un praf de sare. Am fotografiat acest fruct mai
bine zis este o radacina, iar alaturi este radacina de yuca de asemeni
comestibila(nu este yuca aceea ornamentala care se vinde ca arbusti de decor,
este alta specie).
Pregatim chiftelutele,
tocam carnea. Spalam, curatam si taiem verdeata si legumele fin, le vom adauga
peste carne, asezonam cu sare si piper. Cimbru si marar, adaugam ouale si
amestecam. Chiftelutele trebuie sa aiba in jur de 30 de grame in crud. Astfel
pregatite acestea se vor trece prin faina si le vom pune in friteusa in baie de
ulei sa se rumeneasca frumos. Se scot pe hartie absorbanta pentru indepartarea
excesului de grasime.
Daca legumele
s-au fiert trecem la pregatirea piureurilor, pasam bine adaugam lapte si unt,
asezonam si punem din nou pe foc, pana obtinem textura dorita. Gustam si daca este cum va doriti
luam de pe foc.
Pregatim sosul,
spalam, curatam si taiem in cubulete fine legumele, dupa care le vom adauga
intr-o tigaie in putin ulei. Lasam sa se soteze dupa care adaugam 200 ml stoc
de pui, vinul si tarhonul. La final adaugam pasta de tomate,
asezonam si lasam sa scada.
Putem sa
blendam si sa strecuram acest sos sau putem sa lasam legumele cubulete in sos.
Decoram
dupa imaginatia fiecaruia.
Pofta buna
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu