Ingrediente:
1 piept de pui,
100 g de ciuperci,
un sfert de ceapa,
1 catel de
usturoi,
1 lingurita de
mustar Dijon boabe,
Sare, piper,
un sfert de lingurita de curcuma,
5 felii de bacon(feliate
subtire),
1 radacina de
camote(150g),
Unt si lapte pentru
piure,
2-3 buchetele de
brocolli,
1 baby chayote,
1 baby tzuchini,
1 baby corn,
cateva feliute de morcov,
Sos de fructe de padure:
100 g mure,
afine, zmeura,
2 cubulete
de unt,
Sare,
piper,
2 linguri
de vin rosu demi-dulce,
Decor: ceapa verde, chips de camote si flori
comestibile.
Pentru
inceput curatam ciupercile si le vom taia lamele fine, spalam, curatam ceapa si
usturoiul si le taiem fin. Punem
o tigaie non aderenta si adaugam unt. Adaugam ceapa, ciupercile, usturoiul, curcuma si asezonam. Luam de pe
foc.
Punem o
folie de plastic, deasupra asezam bucatile de bacon. Luam pieptul de pui si il
vom aplatiza, dupa aceea in punem peste
bacon.
Adaugam pe
rand mustar si farsa de ciuperci, dupa care rulau bine cu ajutorul feliilor de
bacon, dar pentru siguranta vom lega cu ata alimentara ruloul. Astfel format, vom trage la tigaie in ulei
cateva minute ruloul pana ce acesta va prinde culoare pe toate partile dupa
care il vom transfera in cuptor la T 180°C pentru aproximativ 25 de minute.
Verificati din
cand in cand, dupa expirarea timpului il scoateti de la cuptor si lasati 10
minute in relax.
Curatam radacina
de camote de coaja si o vom taia in cubulete de marime potrivita si punem la
fiert, cand acesta este fiarta, se pregateste un piure in care se adauga lapte
si unt, dupa care saram(se pregateste la fel ca si piureul de cartofi).
Punem la fiert(
in apa cu sare) in vase separate, morcovul, brocolli impreuna cu fructul de
chayote si baby porumbul. Baby tzuchini in taiem longitudinal si il vom pregati
pe grill.
Dupa ce legumele
sunt fierte, se scot iar legumele verzi se introduc intr-un vas cu apa rece
pentru a nu isi schimba culoare cateva minute, dupa care se trag repede in unt
la tigaie cat sa prinda luciu si culoare.
Sosul de fructe,
punem unt in tigaie adaugam fructele, lasam sa fiarba putin, adaugam vinul,
asezonam si lasam sa se reduca. Punem sosul in blender, blendam bine si
strecuram.
Decoram ca in
imaginile alaturate(un chips de camote, ceapa verde) sau dupa imaginatia
fiecaruia.
Pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu