Ingrediente:
1 dovlecel,
1 vanata,
1 rosie,
2 ardei: rosu si
verde,
1 ceapa,
3 catei de
usturoi,
Sare, piper,
Dressing:
ulei, otet,
sare, piper,
sos
Worcestershire,
suc de portocale,
Décor: praz si
verdeturi,
Taiem
legumele rondele, se pot asezona inainte de a se frige pe gratar dar sfatul meu
este sa le asezonati dupa, deoarece dovlecelul se inmoaie foarte repede.
Punem putin
ulei pe gratar si adaugam legumele, lasandu-le s se friga. Taiati rondele mai
groase, daca sunt prea subtiri se vor arde repede.
Dupa
frigere se scot si se pun intr-un castron iar noi ne apucam de prepararea
dressingului, la 1 lingura de ulei 3 linguri de otet, dar gustati deoarece este
in functie de gustul dumneavoastra, mai acid sau nu, adaugati juice de
portocale, sosul Worcestershire, usturoiul pisat bine, sare, piper, cimbru sau
alte verdeturi care va plac si marinati legumele.
Aranjam si
decoram ca in imaginile alaturate.
Aceasta reteta este scrisa special pentru Greenpeace Romania, Deoarece am acceptat provocarea lor privind hrana(mancarea) sanatoasa. Este bine ca sa ne unim eforturile pentru a consuma produse de calitate ecologica si de a consuma responsabil.
Scopul acestei campanii este de a pune în evidență alternativele la sistemul industrial intensiv curent, precum agricultura ecologică, locală, sănătoasă atât pentru consumator, cât și pentru economie. Pentru mai multe detalii puteti accesa urmatoarele link-uri:
www.stiucemananc.org
www.iknowwhogrewit.org
Pofta buna
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu