Ingrediente:
1 piept de
pui,
1 ceapa,
1-2 morcovi,
1 legatura
de ceapa verde,
1 ardei
gras verde + 1 ardei gras rosu,
50-70 g de
fasole neagra,
Paprica,
3 catei de
usturoi,
Faina,
2 oua,
Sare,
piper, cimbru,
Pasta de
tomate,
5-6 cartofi,
Lapte,
Unt,
Ulei,
Putin vin
rosu,
Stoc de
legume,
Decor: rosii cherry, cimbru
Pentru
inceput filetam puiul si scoatem pieptul de pui cu atentie, pregatim carnea
pentru snitele, punem pieptul de pui dupa filetare intre doua folii de plastic
si trecem la aplatizarea lui prin batere cu ajutorul unui batator din lemn.
Carnea de pui este foarte frageda asa ca nu exagerati cu baterea deoarece se
rupe foarte repede.
Spargem ouale, le
batem bine, adaugam sare, piper, un praf de paprica si cimbru. Trecem snitzerele prin faina,
scuturam bine excesul de faina, trecem prin ou si inca o data prin
faina(dubla infainare) dupa care dam la frigider maxim 20 de minute. Dupa expirarea timpului scoatem din
frigider si prajim in baie de ulei fierbinte. Scoatem pe hartie absorbanta
pentru indepartarea excesului de grasime si lasam in relax.
Punem cartofi la
fiert cu un praf de sare. Spalam, curatam si spalam din nou legumele dupa care
trecem la taierea lor in cubulete. Adaugam ulei un tigaie si vom sota legumele.
Trecem legumele
intr-o cratita mai incapatoare, asezonam, punem stoc de legume si putin vin
rosu, usturoiul pisat punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic. Punem pasta
de tomate diluat cu stoc si adaugam snitelele, mai dam pentru 10 minute la
cuptor.
Dupa ce cartofi
au fiert ii pasam, cartofi trebuie sa fie calduti, peste ei adaugam cubulete de
unt rece si laptele care va fi caldut nu clocotit, nu rece. Amestecam bine si
asezonam.
Dupa aceea trecem
la pregatirea si decorarea farfuriei ca in imaginile alaturate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu