Intr-o minunata zi
insorita de septembrie, am participat la un curs organizat de Horeca School, "Tehnica meniu evenimente" sustinut de chef Georgy Valery, un artist in
domeniu. Urmariti pe site-ul lor cand se
mai tine acest curs, cu siguranta nu trebuie ratat. Is a MUST DO, daca vrei sa ii lasi fara cuvinte
pe invitatii tai si sa ramana muti de uimire. Dar nu numai ochiul sa fie
incantat, papilele gustative vor fi rasfatate de atatea preparate minunate.
Pe domnul Georgy Valery il intalnisem in anul 2017 la Brasov
la un eveniment organizat de Adrian Neag reprezentand ANBCT si Guerilla Cooking care in colaborare
au organizat in data de 20 octombrie la Brasov, Ziua Internationala a
Bucatarilor, la care am fost invitata ca participant alaturi de nume mari. A fost organizată o acțiune
distractiv-educativă pentru copii, la sediul American Hotel Academy, gazda
evenimentului, organizatorii intenționând să-i orienteze către o alimentație
sănătoasă. Și cum altcumva ar putea fi mai interesante indicațiile dacă nu în
timp ce micuții își pregătesc singuri meniul? Ca urmare, ei vor fi eroii
evenimentului, prin participarea la un concurs de gastronomie. Iar noi fiecare bucatar aveam o grupa de elevi pe care ii coordonam si le explicam despre preparate si chiar pregateam un preparat impreuna cu ei. Toti copii erau castigatori.
La acest eveniment pe
langa Adrian Neag, Alex Petrescu, Cornelia Ghisor, Georgy Valery, Dumitru Burtea, Paul Siserman,
Un eveniment interesant si captivant unde am invatat elevii
despre importanta fructelor si legumelor si nu in ultimul rand cum se gateste
corect si cum se mananca corect fara fast-food. Asa l-am cunoscut pe chef Georgy Valery.
Atunci am aflat ca chef Valery imi urmarea
postarile pe care le faceam in acea perioada despre Costa Rica, despre Transilvania Hostel pe care il detineam
si despre preparatele din acea tara. Asa ne-am cunoscut si m-a impresionat prin
calitatea umana si pregatirea sa profesionala deosebita. Nu ma gandeam ca
intr-o zi voi participa la un curs al dansului dar cand am vazut mi-am spus ca
acest curs nu trebuie ratat si bine am facut deoarece am invatat preparate care
deja le-am incercat pe familie si prieteni si au fost incantati.
Cursul era structurat
pe doua zile am participat la acest curs impreuna cu 10 persoane toate la fel
de avide de informatii, gata sa aflam
cat mai multe si sa profitam la maxim de timpul pe care il aveam la dispozitie.
Chef Valery prin rabdare, profesionalism maxim si amabilitate urma sa ne arate
cum vom pregati cele 12 preparate, cu
diverse tehnici de preparare, unele pe cald altele pe rece. Unele cu timp mai
scurt de pregatire altele cu timp mai lung de pregatire. Mi-am lamurit anumite goluri
in cunostinte privind anumite preparate .
Domeniul gastronomic este ceva in care iti trebuie: pasiune,
idei, incercari, talent, profesionalism, rabdare, seriozitate, avangardism si
nu in ultimul rand bani. Deoarece pentru a ajunge la rezultatele scontate
trebuie sa inveti si sa aplici, sa incerci de mai multe ori pana reusesti. Iti trebuie instrumente, ustensile si
echipamente performante si materie prima de buna calitate. Deci Mixul
Succesului: componenta umana talentata,
echipament performant si materie prima de calitate acestea le-am gasit eu la acest curs si de unde am
plecat cu un incarcat bagaj de cunostinte. Incepand cu detalii despre cum sa folosesc
Thermomixul, temperatura de coacere a preparatului, cate grame de gelatina
folosim la o crema, cum se face pesmetul verde si cel cu gust de ciuperci si multe
alte delatii.
Va voi atasa fotografii cu preparatele executate dar nu si
retetele deoarece nu le veti intelege decat daca vezi tu cu ochii tai cum se
prepara la fata locului si sa intri in atmosfera momentului.
Cele 12 preparate
sunt: Balotina de biban de mare, Parfait de Ficat de pui, Terina de branzeturi fine cu fructe confiate
in crusta de susan negru, Macarons sarat cu mousse de fois gras, Wafa umpluta cu crema picanta din carne si
chorizo, Terina de somon si salau in crusta de alge de mare(Nori), Placinta
rece de ciuperci, Ecler sarat umplut cu crema de branza de capra si somon fume,
Vol-au-vent umplut cu tartar de somon si icre de Manciuria, Rulada de
Muschiulet de porc umpluta cu farsa din piept de pui si carnat chorizo, Salata
de rata confit cu salsa de mango si avocado, Ceafa de porc confit cu jeleu de
dulceata de ceapa si ardei iute.
Recomand acest curs si evident toate cursurile sustinute de
Chef Georgi Valery care da dovada de profesionalism deosebit si foloseste
tehnici de gatire impecabile. Consultati site-ul Horeca School pentru a gasi
cursuri interesante. Enjoy
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu