sâmbătă, 13 iulie 2019

Pulpa de pui umpluta


Ingrediente: 

200 g pulpa pui,
30 g de telina,
30 g de morcov,
30 g ceapa,
20 g de ciuperci,
100 ml de unt,
 sare, piper,
 vin alb,
usturoi,
juice lamaie,
 ulei,
 verdeata,
 100 g de orez,
1 galbenus de ou,
 50 g de cascaval, 


Pulpa de pui se spala si se va flamba, dupa care se va clati din nou. Vom trece la dezosare dupa cum       urmeaza: pulpa se dezoseaza de os in partea superioara, cautandu-se ca sa ramana osul pe ciocanel, se va desprinde putin carnea de pe osul inferior dar nu se va duce prea adanc cu cutitul in asa fel incat carnea sa ramana ferma pe os. 

Dupa ce am facut aceasta operatiune vom cauta sa aplatizam cat mai mult pulpa(partea superioara) drept pentru care vom adauga folie de plastic si vom bate cu ciocanul pentru snitele. Legumele se vor taia brunnoise si se vor trage la tigaie in unt si ulei, adaugam sare, piper, verdeata si cascaval ras. Dupa aceea vom adauga



si un galbenus de ou pentru a se lega cat maii bine farsa noastra.

 Cu farsa respectiva vom umple pulpa noastra iar aceasta va fi invelita in folie de aluminiu pe care am adaugat ulei si pusa intr-o tava care va fi data la cuptor la T180 de grade 30 de minute, dupa expirarea timpului se va scoate folia si se va mai trage la tigaie pentru a prinde fata preparatul nostru. 

In tigaia in care am prajit ulterior pulpa vom face sosul pentru a servi pulpa dupa cum urmeaza, vin alb sec facem deglasarea adaugam roux (unt cu faina 2 cubulete) si ierburi de province, aceasta se va servi cu preparatul nostru.

Pentru garnitura putem folosi: orez, cartofi natur, paste sau legume grill, . Eu am folosit dovlecei la grill si marinati cu ulei, juice de lamaie si usturoi,


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu