vineri, 12 iulie 2019

Rulada si ciocanel de pui crispy servit cu risotto de cartofi aromatizati cu trufe si cubulete de legume sotate.



Ingrediente:

200 gr Piept de Pui, 
50 gr spanac, 
50 gr branza ricotta,
rosii uscate la soare 5 bucati,
panceta 5 felii
1 copanel de pui partea inferioara
 300 ml ulei(baie de ulei pentru ciocanel),
 sare,

 piper,
 cimbru,
 usturoi 1 catei,
50 gr unt,
50 ml cognac, 
200 gr cartofi,
 1 buc ceapa, 
75 ml smantana lichida,
 75 gr parmezan,
 50 ml vin,
 1 buc tzuchini,
 1 buc morcovi, 
1/2 buc telina,
1 buc patrunjel verde,
 1 lingura pesmet,
1 ou  

1/2 legatura de patrunjel verde
2 linguri de faina 
30 gr corn flakes,
1 lingurita de trufe, 
curcuma
decor: sumac

Pieptul de pui mai poate avea tuleie asa ca trecem la deplumarea pieptului puiului daca mai exista tuleie  si flambarea cu lampa, spalarea, stergerea si transarea, scoaterea osului.

Legumele se spala, se curata se spala din nou si se vor taia in conformitate cu preparatul. Vom taia ceapa si usturoiul brunoisse de 1,5 mm, cartofi se vor taia pentru inceput soldatei, adica se vor uniformiza si se va forma un patrat, dupa care se vor taia, batonnet de 3,5 mm dupa care se taie cubulete, tzuchini si morcovi se vor taia cu ajutorul unui cutit special noisette sau se vor taia cubulete.  Verdeata se va spala, usca si se va taia marunt. 


Punem la foc  doua oale cu apa. Una o vom folosi pentru producere unui stoc in cealaltra vom incalzi apa la peste 100 de grade  in care vom introduce rulada.  Deci transam carnea de pui scoatem pieptul de pui. Osul se va pune la fiert pentru stoc, adaugam si legumele radacinoase:  morcovi, telina, patrunjel radacina, adaugam ceapa si verdeturi si lasam sa fiarba.   Vom pune folie de plastic si intre vom pune pieptul de pui pe care il vom aplatiza prin batere cu ciocanul de snitele.   Dupa aplatizare vom trece la pregatirea ruladei dupa cum urmeaza.   Pe alta folie de plastic punem 2-3 felii de panceta, peste aceasta spanacul, peste vom pune pieptul de pui,  se face un dreptunghi dintr-un baton de branza Brie invelit in alta felie de panceta. 

Acesta se va aseza pe pieptul de pui, mai punem spanac si in latetala lui vom pune felii de rosii uscate dupa care vom rula cu ajutorul foliei de plastic.  Vom rula bine si strange pentru a scoate aerul. Legam la capat cu noduri.  Putem pune in 2 folii pentru siguranta.  Preparatul se poate da la cuptor dupa ce a fost infasurat si in folie de aluminiu la 90 de grade pentru 40-45 de minute sau putem sa  incalzim apa la 100 de grade si  pun rulada inauntru, urmand ca la fiecare 15 minute sa arunc apa care s-a racit si sa pun alta calda. Rulada va sta tot 40-45 de minute, trebuie sa vedem sa nu fie over cook dar in acelas timp sa fie fiarta. 

Se va scoate rulada din apa si  o vom trage la tigaie dupa cum urmeaza.  Pregatim o tigaie in care am pus ulei, adaugam cimbru si rozmarin, unt si 1 catel de usturoi zdrobit. Tragem la tigaie rulada sa prinda o culoare frumoasa pe toate partile iar la final putem chiar sa flambam cu putin cognac pentru un gust fin. cand este gata se scoate si se lasa in relax cateva minute, dupa care se vor taia felii potrivite.

 Ciocanelul de pui a fost fiert in supa, dupa care scos si racit. Am fost trecut prin: faina, ou, corn flakes si prajit in baie de ulei, scos pe hartie absorbanta si lasat in asteptare pentru montarea preparatului.

Pentru pregatirea risotto, taiem cartofii dupa cum am descris la operatiunile pregatitoare, punem ulei in tigaie si adaugam ceapa taiata fin, dupa doua minut un usturoiul dupa ce aromele s-au imbinat adaugam cartofii  si dupa cateva minute vinul. Lasam sa se evapore alcoolul si va trebui sa adaugam putin cate putin din stocul pregatit de noi anterior.  Se va fierbe pana cartofii sunt patrunsi dar nu terciuiti. Se va adauga curcuma sau putin sofran. Adaugam smantana lichida pentru cremozitate si parmezanul ras. La final adaugam trufele si putin unt si luam de pe foc. Gustam si asezonam cu sare si piper alb. Legumele noisette sau cubulete dupa ce au fiert in stoc s-au scos si au fost trase in putin unt in tigaie si asezonate cu sare.

Pregatim pesmetul verde pentru decor punem verdeturile tocate in prealabil la robot adaugam pesmet si parmezan si blendam bine.

Se serveste ca in imaginile alaturate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu