·
A Aluat pentru empanada
·
350 g de faina,
·
150 g de unt,
·
1 ou,
·
½ lingurita de sare,
·
50 ml de apa,
·
·
Umplutura:
·
250 g carne tocata de porc,
·
75 g morcovi,
·
130 g ceapa,
·
50 g de ardei gras,
·
5 catei de usturoi,
·
ulei,
·
sare,
·
piper,
·
cumin,
·
oregano pisat
·
Paprika iute
·
Alt ou suplimentar pt ungere.
Se pune in robotul de bucatarie, faina cernuta si se adauga
sarea, se amesteca, dupa adaugam untul taiat cubulete si mixam din nou, punem
oul, iar la final, adaugam apa putin cate putin, pana aluatul prinde forma.
Dupa aceea scoatem din robot si incepem sa il framantam. Impartim in 2 portii
egale si trecem la intinderea aluatului, care trebuie sa fie subtire. Dupa care
cu un cerc cu diametrul de 7 cm taiem cercuri egale. Mi-au iesit 39 de
empanade.
Asezonam cu sare si piper, oregano si paprika iute si cumin.
Pentru umplutura, tocam
legumele marunt. Punem ulei in tigaie si calim legumele dupa care adaugam
carnea adaugam putin stoc de legume si lasam sa se combine aromele. Adaugam condimentele si gustam. Potrivim de
sare si piper. Cand carnea si legumele
sunt patrunse, luam de pe foc si lasam sa se raceasca compozitia.
Intindem aluatul, sa fie subtire si trecem la taiat cu cercul,
punem compozitie aproximativ 25 grame, dupa care ungem cu albus de ou pentru a
sigila marginile cat mai bine. Presam cu dintii furculitei aluatul pe margine
sau facem o impletitura pe marginea aluatului pentru a evita iesirea
compozitiei din aluat.
Dam la frigider pentru 30 de minute, timp in care preincalzim
cuptorul la temperatura de 400 grade F sau 200 grade . Lasam cuptorul
primele 10 minute la 200 de grade dupa care dam focul la 180 de grade.
Scoatem empanada din frigider si le vom da cu galbenus de ou
batut pentru a prinde o culoare aurie.
Le dam la cuptor pentru 20-25 de minute, verificati, trebuie sa
aibe culoare aurie si aluatul sa fie crocant.
Eu le-am servit cu un sos format din:sos de soia 50 ml, ardei
iute ½ de bucata, susan alb tras la tigaie o lingurita si 2 fire de ceapa
verde. Nu puneti sare, sosul de soia este sarat. Daca vi se pare prea sarat adaugati ½ de
lingurita de miere sau zahar brun. Pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu