5 kg de vinete
2 kg de rosii
2 kg de ardei kapia rosu
1 kg de gogosari
3 kg de ceapa
4 capatani mari
1 l ulei
sare, piper, foi de dafin
Vinetele se pun pe tabla la copt. Se coc pe toatele parti cand
sunt gata se iau de pe foc, se lasa 5-10 minute in asteptare, dupa care se
trece la curatatul pielitei vinetei. La fel de bine se pot taia si longitudinal
in 2 parti si se pot pune in tava la cuptor la copt. Ardei i-am copt pe gril,
gogosarii i-am tocat marunt si rosiile le-am taiat in jumatate , dupa care se
trec prin masina speciala pentru suc, pentru a nu putea trece si semintele.
Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o cratita la calit, destul
de mare care va trebui sa incorporeze toata compozitia. Dupa ce ceapa este
aurie se adauga vinetele care au fost scurse si tocate in prealabil, ardeii
care au fost curatati de piele si
deasemeni tocati, Tocam bine si usturoiul si il vom adauga. Adaugam si 5 frunze
de dafin.
Deci se adauga, vinetele si ardei, gogosarii peste ceapa, si se da
la cuptor. Dupa aproximativ o ora se adauga si sucul de rosii si se continua
fierberea la cuptor. Zacusca va trebui sa incorporeze aproximativ 1 litru de
ulei.
Zacusca va fi gata cand nu
mai exista ulei in exces deasupra
Eu am lasat-o la cuptor aproximativ 4 ore, dupa care am scos
cratita din cuptor. Am sterilizat borcanele si capacele.
Pofta Buna
Timp de pregatire 4 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu