Mod de preparare
300 gr naut,
3 linguri pasta de tahini,
6 catei usturoi,
1 buc lamiae,
100 ml Ulei Sagax,
5 gr sare,
3 gr seminte de susan,
2 gr condiment Sumac,
2 gr seminte de mac,
5 frunze busuioc,
1 buc ardei kapia copt,
Curatam nautul si il
punem la inmuiat peste noapte. A doua
zi, aruncam apa si incercam sa decojim cat putem nautul de coji. Punem nautul
la fiert; poate dura 1-2 ore. Daca aveti oala sub presiune, poate dura mai
putin.
Curatam usturoiul si stoarcem sucul de la o lamaie. Verificam da fie fiert nautul, se verifica sa nu mai fi ramas
coji. Se opreste putin din apa in care a fiert.
Punem la robotul
de bucatarie nautul si zeama de la fiert treptat si vom blenda bine cu dispozitivul
care taie boabele.
Adaugam usturoiul, zeama de lamaie si uleiul. Adaugam pasta de
tahini, gustam si saram.
Schimbam mecanismul robotului si il vom pune pe cel care da
volum pastei noastre. Mai adaugam ulei, dupa care gustam din nou.
Daca vi se pare gata preparatul, se scoate din bolul robotului,
se pune intr-un bol si se decoreaza cu: mac, susan, sumac, ardeiul copt si
frunzele de busuioc, in functie de preferintele voastre.
Ideal ar fi
daca gasiti naut prefiert, evitati astfel aceste 2 ore in care nautul fierbe. Pofta Buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu