luni, 13 aprilie 2020

Prajitura cu mere, capsuni si migdale

Ingrediente:

Pentru aluat: 600 g de faina, 400 g de margarina, 2 pliculete de zahar vanilat, 1 praf de copt, 1 lingura de otet de mere, 50 ml de apa.

Pentru umplutura: 1 kg de mere,
5 linguri de zahar,
1 lingurita de scortisoara macinata,
1 pliculet de zahar vanilat,
2 linguri de gris,
juice de lamaie.

Pentru glazura si decor:
150 g de gem de mere,
150 g gem de capsuni,
150 g de migdale feliate,
2 pliculete zahar vanilat.

Mod de preparare:    



Intr-un bol incapator amesteci margarina taiata cubulete care este la temperatura camerei cu zaharul vanilat, se adauga in ploaie faina cernuta sipraful de copt. Apoi se adauga treptat otetul si apa si se amesteca. seframanta pana se obtine un aluat moale, elastic, omogen si usor de lucrat cu el, fara a fi lipicios. Se infoliaza in folie de plastic si se va da la frigider pentru 30 de minute.

Vom curata merele de coaja si seminte si vom taia in cubulete. Vom stropii merele taiate cu putin juice de lamaie cat sa nu oxideze.

Scoatem aluatul si vom impartii in doua foi, intindem prima foaie, ungi cu ulei tava si asezi foaie cerata, dupa care pui prima foaie, adaugi grisul in ploaie pentru a lua din surplusul de lichid de la mere, pui merele  care in prealabilau fost amestecate cu zaharul vanilat, scortisoara si zaharul tos.



Acoperi cu a doua foaie si intepi cu o furculita foaia pentru a nu se umfla, dupa care dai la cuptorul preancalzit la 180 de grade aproximativ 35 de minute.

Ne pregatim pentru decorul prajiturii. Tragem migdalele la tigaie fara ulei si amestecam gemurile.

Dupa expirarea timpului, scoatem prajitura de la cuptor si vom unge cu gem deasupra si adaugam migdalele, dupa care mai dau inca 10 minute la cuptor.


Mi-e mi-au iesit 10 felii mari de aproximativ 180-200 de grame. Este o prajitura satioasa cred ca o felie la maxim 150 de grame este ideala.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu