marți, 27 octombrie 2009

Peste in aluat





Timp de preparare:
30-45 de m (complexitate medie)

Ingrediente:3-4 fileuri de peste alb,
300-400 gr de cartofi taiati rondele de preferinta
sare, unt(pentru a unge foile de placinta)
piper
boia
plante aromate dupa gustul fiecaruia
foi de placinta Linco
1/2 l lapte
ulei

Mod de preparare:Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se lasa deoparte, se curata, spala si taie cartofi in rondele, dupa care cartofi se introduc in lapte(rece) pentru 30 minute.

Dupa care se ia tava de cuptor, se unge cu ulei si se pune prima foaie, se unge cu un pic de unt(untul va fi topit) si se pune a doua foaie, precum si a treia dupa care se aseaza pestele si cartofii, se toarna si laptele,se adauga:sare,piper, boia, plante aromate dupa care se acopera tot cu trei foi de placinta(si aceste foi au fost unse cu unt topit inainte de a acoperi pestele) si se da la cuptor la foc potrivit 10-15 minute; dupa care se bat bine 1-2 oua si se adauga peste foile de placinta, se mai lasa la cuptor pentru 30 de minute, verificam dupa 20 minute sa vedem daca totul este bine si ultimele 10 minute micsoram focul de la cuptor.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu