duminică, 25 octombrie 2009

Pepene galben cu fructe caramelizate si inghetata








Timp de preparare:2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
6 Pepeni galbeni
150 gr de struguri albi
150 gr de struguri negri
3 Kiwi
1 Mango
2-3 portocale
2-3 banane
2-3 mere
50 gr de afine
50 gr mure
50 gr zmeura
100-150 gr de smochine
50 gr de coacaze
½ de sticla de sampanie(vin spumos)
20-30 ml de cognac

* Pentru 12 portii

Mod de preparare:Fructele se spala, pepenii galbeni se taie in jumatati se curata de seminte si se taie din interiorul pepenelui cubulete potrivite; cubuletele se pun intr-un castron mare peste care se adauga celelalte fructe dupa cum urmeaza: se curata merele de coaja si se taie in cubulete portivite, la fel se procedeaza si cu mango, se curata kiwi si bananele si se taie in rondele, boabele de struguri, smochinele se taie in jumatate(intregi), portocala se decojeste si se taie tot in cubulete. Se adauga murele, afinele, coacazele si zmeura dar se mai opresc cateva din fiecare fruct si pentru décor, peste fructele respective se adauga sampania de preferat dulce si se lasa sa stea 1-2 ore pentru a prinde acest gust dulceag si se da la frigider.

Dupa cele doua ore, se pune o tigaie pe foc in care se pun 4-5 linguri de zahar, si se lasa pentru a se carameliza, fructele se scot din frigider si se lasa sa se scurga de juice-ul respectiv dupa care se adauga in tigaie peste zaharul caramelizat, pentru un gust mai deosebit se adauga 20-30 de ml de cognac pentru a se flamba putin, dupa care se scot fructele se pun in pepenele galben langa care se vor adauga 2-3 cupe de inghetata se va adauga frisca, menta proaspata si ciocolata rasa.

Tortul de inghetata poate fi cumparata din comert sau facut de noi in casa dupa cum urmeaza:

Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:2-3 plicuri de inghetata(praf)
lapte 200 ml pentru fiecare plic
2 kiwi
1 mar
fructe de paduew: mure, coacaze, afine
1 fir de menta proaspata

Mod de preparare:

Se cumpara 2-3 plicuri de praf de inghetata care va fi omogenizat in lapte, pentru fiecare plic in parte se adauga cate 200 de ml de lapte, dupa care se amesteca cu mixerul aproximativ 10 minute pana se-ngoasa compozitia, separat se pot taia fructe si se pot amesteca in inghetata. Aceasta se va da la congelator pentru inceput 2 ore dupa care se scoate inghetata si se poate decora cu frisca si se pot adauga fructele oprite pentru décor: mure, zmeura, coacaze, afine si felii de kiwi, mar si banane.

Dupa ce s-a terminat de decorat, inghetata se introduce din nou la congelator pentru 3-4 ore. Se poate servi alaturi de pepene cu fructe caramelizate.

Pentru design: se va desena cu topping de ciocolata sau capsuni pe farfurie.

Pofta Buna

2 comentarii:

  1. Nico felicitari pentru frumosul tau blog !
    Imi pare rau ca nu am stiut de el pina acum....
    In seara asta am luat cina la tine....
    Saru'mana pentru masa ca a fost buna si gustoasa si bucatareasa frumosa !
    Am vrut sa ma inscriu la Persoane interesate dar nu am reusit. Pacat...
    Iti doresc multa sanatate si sa auzim doar de bine !
    Te tzuc cu drag, Sidy !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nico...gata ,am reusit ! Sunt la tine in lista !!!

    RăspundețiȘtergere