duminică, 25 octombrie 2009

Rulouri de Pui cu Ciuperci



Timp de preparare:45 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
2-4 piepti de pui
1 kg de ciuperci sau 4 cutii de ciuperci
150 ml vin alb
1 salata verde
1 ardei rosu
1 ardei portocaliu
½ de castavete lung
1 ardei verde
1 legatura ceapa verde
1 sfecla mica
150 gr-200 gr de sunca feliata foarte subtire
½ fir de praz
300-400 gr de smantana
ulei, sare, piper, o crenguta de rozmarin

Mod de preparare:
Pieptul de pui se bate un pic pentru a se-ntinde fara a se rupe, se pune o felie de salata, iar peste o felie de sunca. Ceapa verde, prazul, ardeiul se taie subtire si se pune la calit cand sau inmuiat(calit) se scot si se pun pe servetele absorbante pentru a trage surplusul de grasime. Sfecla se taie in felii foarte subtiri, dupa care se taie in jumatati si se vor aseza peste sunca, pe sfecla se va aseza legumele calite. Dupa ce s-a indepartat surplusul de grasime se iau legumele calite si se pun peste sfecla, dupa care se sareaza, pipereaza si se pun la prajit la foc potrivit. Se-ntorc pe toate partile si se lasa sa se patrunda, dupa care se adauga vinul alb continuandu-se fierberea(inabusirea) in vinul respectiv.

Ciupercile se taie in cubulete si se pune intr-o tigaie in care s-a pus unt se adauga ciupercile cand s-au inmuiat se scot si se trec in cealalta tigaie in care este vinul alb continuandu-se fierberea, se pune o crenguta de rozmarin, dupa care se adauga smantana, continuand fierberea, atentie focul trebuie sa fie mic, se lasa la fiert pana scade.

Rulourile se taie in doua jumatati, la o portie se pot servi 2-3 jumatati de rulou, se aseaza garnitura de ciuperci, iar imprejur se face separat o salata din: salata verde taiata foarte fin, ardei toate culorile taiati in cubulete mici, precum si castravete, care se amesteca cu un strop de ulei de masline si otet. Se sareaza si se serveste pe aceeasi farfurie ca in imaginea alaturata.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu