duminică, 25 octombrie 2009

Legume la Cuptor






Timp de preparare:25-30 min (complexitate redusa)

Ingrediente:4 cartofi
2 dovlecei galbeni
2 dovlecei verzi
2 vinete potrivite
2 cepe rosii
2 ardei rosii
1 legatura de ceapa verde
3-4 catei de usturoi
sare, piper, ulei, cimbru, patrunjel

Mod de preparare:
Legumele se spala, cartofi se curata si se taie in bucati mai mari, celelalte legume nu se curata de coaja in asa fel incat sa se vada culoarea vinetelor, a dovleceilor si ardeilor; se taie ceapa rosie julien, se zdrobesc 3-4 catei de usturoi si se adauga peste legume se pune ulei de masline si se presara cimbru.

Se da la cuptor si se adauga treptat apa, dupa ce legumele au fost inabusite. Se lasa in cuptor aproximativ 20-30 minute dupa care se gusta mancarea, cand este aproape gata se pune patrunjelul, se mai continua fierberea 5 minute si se scoate din cuptor, se poate servii.

Aceasta, este o mancare de post dar daca se doreste reteta se poate adapta si pentru cei care nu tin post adaugandu-se parmezan ras deasupra, cand este aproape gata mancarea se presara 100-150 gr de parmezan si se mai da 15 minute la cuptor pentru gratinare.


Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu