sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Pepene galben umplut cu fructe si inghetata




Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.





Ingrediente:

6 Pepeni galbeni
150 gr de struguri albi
150 gr de struguri negri
3 Kiwi
1 Mango
2-3 portocale
2-3 banane
2-3 mere
50 gr de afine
50 gr mure
50 gr zmeura
150-150 gr de smochine
50 gr de coacaze
un sfert de sticla de sampanie
20-30 ml de cognac

* Pentru 12 portii

Mod de preparare:

Fructele se spala, pepenii galbeni se taie in jumatati se curata de seminte si se taie din interiorul pepenelui cubulete potrivite, cubuletele se pun intr-un castron mare peste care se adauga celelalte fructe dupa cum urmeaza. Se curata merele de coaja si se taie in cubulete portivite, la fel se procedeaza si cu mango, se curata kiwi si bananele si se taie in rondele, boabele de struguri, smochinele se taie in jumatate(intregi), portocala se decojeste si se taie tot in cubulete.

Se adauga murele, afinele, coacazele si zmeura dar se mai opresc cateva din fiecare fruct si pentru décor, peste fructele respective se adauga samapania de preferat dulce si se lasa sa stea 1-2 ore pentru a prinde acest gust dulceag si se da la frigider. Separat se pune o tigaie pe foc in care se pun 4-5 linguri de zahar, si se lasa pentru a se carameliza, dupa cele doua ore, fructele se scot din frigider si se lasa sa se scurga de suc-ul respectiv dupa care se adauga in tigaie peste zaharul caramelizat, pentru un gust mai deosebit se adauga 20-30 de ml de cognac pentru a se flamba putin, dupa care se scot fructele se pun in pepenele galben langa care se vor adauga 2-3 cupe de inghetata se va adauga frisca, menta proaspata si ciocolata rasa se poate servi. Tortul de inghetata poate fi cumparata din comert sau facut de noi in casa.

Pofta Buna
www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Un comentariu: