Bine ati venit in bucatarie la Super Nico! Va astept cu drag si ma bucur ca sunteti alaturi de mine. Impartasim aceeasi pasiune si sunt mandra sa pot impartasi experientele mele alaturi de voi. Sunt aici pentru voi pentru a parcurge expeditia noastra culinara impreuna si de a ne lasa prada creativitatii noastre culinare.
sâmbătă, 6 februarie 2010
Peste Prajit cu Mamaliguta
Timp de preparare:
25 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
200 gr de malai
apa, sare
1 Kg de biban mic
faina, malai, ulei
Mod de preparare:
Pentru mamaliga: Se pune apa cu un praf de sare pe foc si se lasa pana incepe sa clocoteasca, cand apa clocoteste se adauga malaiul bloc aproximiativ 2-3 maini si se incepe amestecarea, trebuie amestecat bine pentru a nu se prinde, daca se doreste ca mamaliga sa fie mai tare(vartoasa) se adauga mai mult malai, cand se observa ca mamaliga este gata se ia de pe foc si se rastoarna pe farfurie.
Pentru design-ul pe care eu l-am realizat, am luat o forma speciala si cu lingura am umplut aceasta forma, mamaliga luand forma respectiva.
Pestele se spala si se curata, i se taie capul se despica pe burta curatandu-se in interior, se mai spala inca o data si se tamponeaza cu servetele absorbante interior/exterior. Dupa care pestele se da printr-un amestec de faina, malai si se sareaza. Se scoate pestele si se lasa pe servetele absorbante pentru a se indeparta surplusul de grasime.
Pentru aranjarea farfuriei se aseaza mamaliga in mijloc, pestisori de jur imprejurul mamaligii, se taie 2-3 frunze de salata si se decoreaza, este recomandat a se servi cu mujdei de usturoi.
Pofta Buna.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ce bunatate ai facut si ce frumos le-ai decorat!
RăspundețiȘtergereTot sa salivezi pe langa poze!