Timp de preparare:
25 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
400-500 gr de file de Pangasius
6 catei de usturoi
ulei de masline
1 lamaie, sare, piper
Coctail Fructe de mare Del Mare
75 gr de unt
sare, piper, juice ½ de lamaie, ulei de masline
Sos de citrice:
20 ml de rom
Juice 1 lamaie
Juice 1 portocala
1 ½ lingura de zahar
1 ½ lingura de miere
50 ml de acetto balsamico
Mod de preparare: Pestele se marineaza cu suc de lamaie, ulei de masline, se zdrobeste usturoiul si se unge pestele cu el, se adauga sare si piper pe ambele parti ale pestelui si se formeaza manson care se prinde cu o scobitoare.
Se iau fructele de mare care sunt prefierte dar se mai fierb 5-7 minute, dupa care se scurg si se trag la tigaie in unt, se taie si usturoiul lamele si se adauga sare, piper si se pune si un pic de ulei de masline.
Se taie o portocala in felii subtiri, se aseaza monsonul de peste care se umple cu fructe de mare, se pun fire de ceapa verde sau ardei verde taiat subtire si se da la cuptor maximum 10 minute.
Separat se pune zaharul sa se caramelizeze, se adauga mierea, otetul balsamic, juice-ul de la lamaie si portocala si la sfarsir romul, se lasa sa scada si se adauga peste produs.
Separat se curata ciupercile, se unge in interiorul palariei ciuperci cu putin unt se pun 2-3 lamele de usturoi si parmezan si se pun pe grill.
Pofta Buna
Mmmm,cate retete faine cu peste!Felicitari!
RăspundețiȘtergereImi place pestele si aceasta reteta .
RăspundețiȘtergerePe curand!
E delicios, Nico! Felicitari pt blog si retete!
RăspundețiȘtergereAi un premiu virtual pe blogul meu, te astept cu mare drag sa-l ridici.
Te mai astept pt un alt premiu si leapsa, pupici.
RăspundețiȘtergereBine te-am gasit, Nico!
RăspundețiȘtergereAi o multime de retete cu peste.
Asta e super!
Te sarut!