luni, 30 august 2010

Bulz a la Nicoleta








Timp de preparare:
25 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Ingredientele pentru mamaliga:

200 gr de malai, apa, sare


100-150 gr de branza de burduf sau branza de vaci sarata
6-8 felii de kaizer
100-150 ml de smantana.
100-150 gr de branza telemea
100-150 gr de unt

Mod de preparare: Se pune apa la fiert se adauga sarea si cand apa clocoteste se adauga malaiul tot, se amesteca mamaliga pana se omogenizeaza, se lasa la fiert iar cand incepe sa fie vartoasa inseamna ca este gata, si se poate lua de pe foc.

Se lasa un pic la racit deoarece trebuie modelat bulzul, cand aceasta s-a racit putin si putem sa modelam mamaliga, procedam ca in imaginile alaturate, se fac patru bucati de mamaliga acestea se aplatizeaza si pe fiecare in parte se aseaza, un strat de branza de burduf/ branza de vaci, peste aceasta urmeaza, kaizerul, untul, branza telemea, se adauga si putina smantana dupa care se trece la modelarea bulzului, care va fi pus la fript pe gratar.

Bucatile de mamaliga se frig aproximativ 20 de minute. Dupa ce sunt gata se vor servi cu smantana si branza(cascaval ras) deasupra ca in imaginile alaturate.

Pentru dessign se poate desena farfuria cu ketch-up si decora cu cateva rosii mici.

Reteta pentru 4 portii

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu