luni, 30 august 2010

Mancare de Prune uscate cu sau fara carne


Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.




Timp de preparare:
40 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
150-200 gr de prune uscate
300 gr de cartofi
3 cepe rosii
1-2 morcovi
1 dovlecel
2-3 fire ceapa verde
5 catei de usturoi
sare, piper, rozmarin, ulei, pasta de tomate
300 gr carne de porc
1 ardei

Mod de preparare: Legumele se spala se curata si se taie: ceapa julien(2 cepe), cartofii in cubulete potrivite ca si dovlecelul care se va adauga mai tarziu in tava la facut, morcovii rondele, se zdrobeste usturoiul(2 catei) se pun prunele si se da la cuptor, aproape de sfarsit se pune si dovlecelul care se face foarte repede.

Separat se taie carnea bucati potrivite si se inabuseste putin in ulei, dupa care se poate adauga peste legume sau se poate face separate dupa cum urmeaza, se taie o ceapa si se-nbabusa in ulei , se adauga un ardei taiat cubulete, trei catei de usturoi se pune rozmarin peste carne si se da la cuptor aproximativ 25 de minute. Se incearca daca este facuta se poate adauga si pasta de tomate sau se poate servi si fara, iar daca nu este carnea facuta se mai da la cuptor.

Am exemplificat pentru ambele situatii.(atat mancarea cu carne/ fara carne, cu pasta de tomate / fara pasta de tomate. O mancarica simpla in care se simte gustul de afumat al prunelor.

Pofta Buna

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu