joi, 26 august 2010

Cartofi fierti in coaja, umpluti dati la cuptor



Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.





Timp de preparare:
40 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
4 cartofi mari albi
200-250 gr de ciuperci
6-8 catei de usturoi
150 gr de ceapa alba
100-150 gr de unt
200 de gr de sunca
150 de gr cascaval
150-200 de gr de smantana lichida
inele de ceapa rosie
rosii chery
ceapa verde
felii de sfecla proaspata

Mod de preparare: Se iau 4 cartofi mari, se spala bine si se pun la fiert, se lasa aproximativ 30 de minute dupa care se-ncearca, mare atentie sa nu se fiarba prea tare pentru ca se vor sfarama. Dupa ce sunt fierti se scurge apa, se scot cartofii cu atentie sa nu se rupa, si se lasa la racit.

Ciupercile din cutie se spala, storc, se toaca si se pun in tigaie, ceapa se taie marunt, usturoiul se curata si se toaca marunt, sunca se taie fasioare subtiri, toate se calesc in unt se sareaza si pipereaza. Cartofii se taie in doua jumatati egale se scoate miezul cartofului si el in tigaie peste ciuperci, cand acestea sunt aproape gata se adauga un pic de lapte cam 100 de gr si se mai lasa pe foc 10-15 minute.

Dupa care se trece la umplerea cartofilor cu amestecul obtinut, se adauga smantana lichida, deasupra se decoreaza cu feliute de ceapa rosie si se rade cascaval, punandu-se la cuptor maxim 10 minute cat se topeste cascavalul si smantana intra bine in compozitia cartofului imbunatatindu-i gustul Se scot cartofi daca se considera insuficienta cantitatea de cascaval se mai poate adauga cascaval, se trece la decorare cu ½ de rosie cherry, cu ceapa verde si felii de sfecla, exact ca in imaginile alaturate.

Pentru décor se mai poate pune si un crevete mic care este deja fiert.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Pofta Buna,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu