sâmbătă, 28 august 2010

Cotlet de Porc la Tava




Timp de preparare:
60 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
6-8 coaste de porc
4-6 catei de usturoi(3 pt marinata, 3 cand introducem la cuptor)
2 ceape potrivite
1-2 morcovi
100-150 gr de kaizer
1 cana de vin rosu
sare, piper, rozmarin,
ulei,

Mod de preparare: Dupa ce carnea a stau 30 min in aceasta marinata, se scoate si se pune intr-o tava in care se pune ceapa, morcovi si feliile de kaizer, se pune ulei, se adauga boia peste carne, se mai adauga 50 gr de vin rosu, se adauga 2-3 catei de usturoi si pasta de tomate, se completeaza cu apa si se pune rozmarin,se da la cuptor 35-40 de minute. Se verifica carnea cand este bine patrunsa si foarte frageda se scoate si se lasa putin in asteptare. Separat intr-o alta tava sau tigaie mai mare se pune ulei de masline si se adauga doar bucata de carne aproximativ 10-15 minute intorcand-o pe toate partile cand prinde culoare aurie spre maronie, se va incerca daca carnea este facuta, si se va proba cu furculita vazand daca carnea este frageda si bine patrunsa.

Se aranjeaza farfuria cu salata verde se pun cotletele si se decoreaza cu felii de rosii.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu