Membru

vineri, 27 august 2010

Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Super Nico  /  at  11:07 a.m.  /  1 comment



Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.






Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)

Ingrediente:
750-1000 gr de fasole uscata
2 cepe, 1-2 ardei iuti rosii
2 morcovi, 1 cartof
1 ciolan afumat
cimbru, sare, ulei, ardei iute
3-4 catei de usturoi zdrobiti
ulei, pasta de tomate, boia iute

Mod de preparare: Fasolea se alege si se pune la inmuiat de cu seara, a doua zi se va pune la fiert la foc potrivit daca este proaspata in maxim 45-60 de minute mancarea este gata, apa se schimba de 2-3 ori, alaturi de fasole se curata si se pune la fiert un cartof, se poate pune si 1-2 ardei iuti daca va place mai picanta, se sareaza si se pune un pic de cimbru.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Separat se taie ceapa se rad morcovii pe razatoarea fina, se zdrobeste usturoiul se calesc legumele pana devin aurii, langa legume putem sa punem si ciolanul dupa ce l-am scos de la fiert, cam 5-7 minute, se adauga un pic de cimbru si boia iute(dupa gust)

Ciolanul care este prefiert va trebui sa il mai fierbem un pic separat in alt vas iar cand observam ca este fiert suficient aproximativ 10-15 minute, se poate scoate si lasa un pic in asteptare, dupa care se va pune langa legume din tigaie pentru a prinde gustul acestora iar legumele gustul de afumatura.

Ciolanul este bine sa il portionam de la inceput in 2-4 bucati mai mici pentru a fi usor de manevrat, de mancat si sa nu fie intr-o cantitate foarte mare in farfurie, excesele dauneaza iar fasolea oricum este o mancare grea.

Se scoate ciolanul si legumele dupa ce s-au calit si se adauga in oala unde fierbe fasolea, se incearca mancarea pentru a observa daca mai trebuie, sare sau condimente. Cand este aproape gata fasolea se va muta in alt vas si se va da la cuptor cam 15 minute tot atunci se adauga si paste de tomate.

Se serveste cu ardei iute.


Pofta Buna,

Share
Posted in: Posted on: vineri, 27 august 2010

Un comentariu:

  1. Nico, mi-ai facut o pofta! mama, mama....
    Dar, spune-mi si mie ce rol are cartoful?
    Eu nu pun.

    RăspundețiȘtergere

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.