vineri, 27 august 2010

Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat



Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.






Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)

Ingrediente:
750-1000 gr de fasole uscata
2 cepe, 1-2 ardei iuti rosii
2 morcovi, 1 cartof
1 ciolan afumat
cimbru, sare, ulei, ardei iute
3-4 catei de usturoi zdrobiti
ulei, pasta de tomate, boia iute

Mod de preparare: Fasolea se alege si se pune la inmuiat de cu seara, a doua zi se va pune la fiert la foc potrivit daca este proaspata in maxim 45-60 de minute mancarea este gata, apa se schimba de 2-3 ori, alaturi de fasole se curata si se pune la fiert un cartof, se poate pune si 1-2 ardei iuti daca va place mai picanta, se sareaza si se pune un pic de cimbru.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Separat se taie ceapa se rad morcovii pe razatoarea fina, se zdrobeste usturoiul se calesc legumele pana devin aurii, langa legume putem sa punem si ciolanul dupa ce l-am scos de la fiert, cam 5-7 minute, se adauga un pic de cimbru si boia iute(dupa gust)

Ciolanul care este prefiert va trebui sa il mai fierbem un pic separat in alt vas iar cand observam ca este fiert suficient aproximativ 10-15 minute, se poate scoate si lasa un pic in asteptare, dupa care se va pune langa legume din tigaie pentru a prinde gustul acestora iar legumele gustul de afumatura.

Ciolanul este bine sa il portionam de la inceput in 2-4 bucati mai mici pentru a fi usor de manevrat, de mancat si sa nu fie intr-o cantitate foarte mare in farfurie, excesele dauneaza iar fasolea oricum este o mancare grea.

Se scoate ciolanul si legumele dupa ce s-au calit si se adauga in oala unde fierbe fasolea, se incearca mancarea pentru a observa daca mai trebuie, sare sau condimente. Cand este aproape gata fasolea se va muta in alt vas si se va da la cuptor cam 15 minute tot atunci se adauga si paste de tomate.

Se serveste cu ardei iute.


Pofta Buna,

Un comentariu:

  1. Nico, mi-ai facut o pofta! mama, mama....
    Dar, spune-mi si mie ce rol are cartoful?
    Eu nu pun.

    RăspundețiȘtergere