luni, 30 august 2010

Mancare de Legume cu costita afumata









Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
200-250 gr de costita afumata
6-7 rosii potrivite
3 vinete potrivite
3 Ardei(rosu, galben, verde)
2 cepe potrivite
2 morcovi
3-4 catei de usturoi
3-4 cartofi
1 dovlecel
un praf de cimbru si de rozmarin
ulei de floarea soarelui, sare, piper si boia dulce

Mod de preparare: Cepele se curata si se taie in cubulete mici, peste se adauga costita taiata si ea cubulete si se lasa la calit, dupa care se trece la taierea rosiilor in cubulete care se adauga peste costita, se zdrobeste usturoiu si se adauga cimbru si rozmarinul. Se taie celelalte legume in cubulete si se adauga: ardeii, vinata cu coaja(2 vinete), cartofii, morcovii, se sareaza, pipereaza si se lasa la foc moale.

Dupa 20-25 de minute se incearca legumele daca sunt facute se adauga si dovlecelul taiat cubulete cu coaja cu tot. Separat se feliaza o vanata pe lungime in 6-7 felii, care se aseaza peste mancare ca in imaginea alaturata, se condimenteaza cu boia, dupa care se da la cuptor 20-25 de minute. Se verifica daca este mancarea facuta si se scoate de la cuptor. Separat se poate pregati o salata de morcov proaspat stropit cu ulei de masline si otet cu un praf de sare, aceasta salata se adauga de jur imprejurul mancarii ca in imaginea alaturata.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com


Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu