luni, 30 august 2010

Coronita de porc cu cartofi la cuptor







Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1-1,5 kg cotlet de porc
1 kg cartofi
2 capatani de usturoi
1- 2 legaturi de ceapa verde
50-70 grame de boia dulce
2 cani de vin rosu(1 pt marinata, 1 in tava)
50 ml miere
1 lamaie, piper boabe, cimbru

Mod de preparare: Carnea se pune la marinata: 1 capatana de usturoi, 1 legatura ceapa verde, piper boabe, sare, 1-2 linguri de ulei de masline, zeama de la o lamaie mai mare, 1 cana de vin rosu, piper boabe, 50 ml de miere, carnea se unge cu amestecul rezultat se pune in punga speciala si se da la frigider pana a doua zi.

A doua zi se scoate carnea, se taie cotletul pana aproape de os si se aranjeaza sub forma de coronita in tava, se curata si se zdrobeste usturoiul, pasta rezultata se unge carnea cu ea, se adauga cana de vin rosu se sareaza si pipereaza si se da la cuptor.

Se spala, curata si taie cartofii se adauga ceapa verde se sareaza se adauga boia, se pune ulei si se va completa cu apa, si se da la cuptor.

Carnea se lasa 30-40 de minute dupa care se incearca, se unge carnea cu sos-ul din tava, si aceasta operatiune se repeta de doua-trei ori, carnea trebuie sa fie facuta bine, dupa verificare se introduce din nou in cuptor si se mai lasa la facut, este in functie de aragazul fiecarei persoane. Se verifica si cartofii sa fie facuti.

Aceasta este coronita noastra de porc cu garnitura de cartofi la cuptor.

Pofta Buna

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu