miercuri, 25 august 2010

Sarmalute si praz umplut cu garnitura de piure


Timp de preparare:
60-90 minu (complexitate ridicata)

Ingrediente:
1/2 kg carne tocata porc si vita
15-20 foi de vita
2 fire prez, 250 gr de afumatura
6-7 cartofi mari
sare, ulei, piper
Decor: castravete si rosie

Mod de preparare: Se pregateste carnea pentru sarmalute: ceapa, orez, sare, piper, diferite alte condimente si se caleste, foile de vita se oparesc si se lasa la scurs, dupa care se trece la umplerea sarmalutelor, totodata se taie pravul partea alba in bucati de 5-6 cm se scoate partea din mijloc si se umple cu amestecul din carne. Cand totul este gata se pun in oala de pamant si se introduc la cuptor, punandu-se si 250 gr de afumatura se pune grasime si se lasa la fiert, se verifica din cand in cand, cand sunt gata se scot din cuptor. Pentru a crea un decor mai indraznet si ceva mai inedit punem la foc 6-7 cartofi cand acestia sunt fierti se scot se dau intr-un jet de apa rece si se dau prin masina de tocat ca in imaginea alaturata, se decoreaza farfuria cu o bucata de rosie si castravete.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu