miercuri, 1 septembrie 2010

Friptura de Miel



Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.



Timp de preparare:
50 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1,5 kg de carne de miel
2 legaturi de ceapa verde
2 legaturi de usturoi
1-2 linguri de miere
4-5 lingurite de hrean
sare, piper, ulei
1-2 cani de vin rosu
2 catei de usturoi

Marinada:
1 cana de vin
2 catei de usturoi
1 legatura de ceapa verde
1 legatura usturoi verde
piper, sare
1 lingura de ulei

Mod de preparare: Se pregateste marinada:se taie ceapa solzisori se zdrobeste usturoiul, se sareaza si pipereaza se unge carnea cu ulei si se adauga vinul, se lasa peste noapte pentru a trage toate aromele.

Dimineata, se va unge tava, se scoate carnea din marinada, marinada se arunca. Se va pune carnea in tava se vor face mici incizii in care se vor introduce lamele de usturoi taiate fin, carnea se unge cu putina miere, se toaca restul de ceapa si usturoi verde precum si ceilalti doi catei de usturoi, se adauga peste carne si tava se sareaza, pipereaza si se pune restul de vin, se va da la cuptor. Dupa 15 minute adaugam si o cana de apa si se continua coacerea.
Dupa alte 30 de minute de scoate tava se mai ung bucatile de carne si coastele de miel cu miere si pe fiecare bucata de carne se adauga cate o lingurita de hrean ras(cumparat din comert), se se da din nou la cuptor 15 minute, se verifica daca carnea este facuta dupa care se scoate de la cuptor si se poate servii.

Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu