miercuri, 1 septembrie 2010

Papricas cu carne de pui si galusti






Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)

Ingrediente:
4 pulpe de pui mari
2-3 cepe albe
1 legatura ceapa verde
1-2 ardei(rosu si verde)
3-4 catei de usturoi
patrunjel, sare, piper, ulei
paprica dulce
sare, piper, ulei
1 lingurita de delicat
2-3 linguri pasta de tomate

Pentru galusti:
100-150 gr faina
1-2 oua
1 lingura de ulei
75-100 ml de apa

Mod de preparare: Intr-o oala se pune apa la fiert impreuna cu o lingurita de delicat, cand aceasta da in clocot se adauga pulpele de pui(pot fi lasate intregi sau taiate in doua) se continua fierberea pana cand pulpele de pui sunt fierte pe jumatate. Atunci se scoat din oala in care au fiert si se vor pune intr-un tuci sa se prajeasca 10 minute pentru a prinde o culoare aurie. Ceapa si ardeii se taie marunt si se pun in cratita la calit, se adauga supa de pui in care se va continua fierberea.

Dupa cele 10 minute scurse, pulpele se adauga si ele langa ceapa si ardei continuandu-se fierberea, se pune capacul si se lasa la foc mic sa fiarba, se adauga si pasta de tomate.

Usturoiul se taie lamele dar se va pune mai tarziu la fel ca ceapa verde.

Trecem la pregatirea galustilor, se bat bine ouale cu faina, se adauga lingura de ulei si cantitatea de apa, dupa ce acest amestec este bine omogenizat se trece la punerea galustilor in mancare pentru a fierbe( sau galustile pot fi fierte separat intr-o alta oala, in care a fost pus 750 ml de apa si un praf de sare, acestea se lasa la fiert, cand sunt gata se vor ridica la suprafata si se vor putea pune in mancare). Dupa ce au fost puse in mancare se va continua fierberea inca 10-15 minute, acum se adauga, ceapa verde, usturoiul.

La final se va adauga patrunjelul.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu