miercuri, 1 septembrie 2010

Piept de gasca afumat cu varza caramelizata





Timp de preparare:
25 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1 piept gasca(200-300 gr)
1 varza mica rosie
2-3 linguri de zahar(brun de preferinta)
50 ml de otet balsamic
2 felii de portocale
3 catei de usturoi
sare, piper
1 floricica de anason
150 ml de vin rosu, 1/2 ceasca de apa

Mod de preparare: Se pune zaharul intr-o cratita pentru a se carameliza, dupa ce zaharul este aproape topit se adauga, ½ de ceasca de apa si se continua fierberea, se pune floricica de anason, otetul balsamic si vinul,continuandu-se fierberea pana scade.

Se toaca varza se adauga usturoiul taiat fasiute si se pune in cratita pentru a se carameliza, se lasa maxim 5(cinci) minute.

Separat se ia pieptul de gasca afumat, pe partea cu grasimea de face ca un gratar, taieturi paralele, dupa care se pune intr-o tigaie pe foc fara ulei, deoarece grasimea se va topii, se lasa 5 minute pe fiecare parte. Dupa care se va lua o forma metalica in care vom pune un pic din grasimea topita, 50 ml de vin si un catel de usturoi zdrobit si vom pune forma pe un trepied care se va introduce in cuptor, se va lasa 10-15 minute, se verifica inainte de a se scoate de la cuptor. Cand este facut se scoate iar farfuria se va decora ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu