sâmbătă, 7 mai 2011

File de salau cu crusta de piure picant






2 bucati de file de salau
220 g de sfecla rosie
20 g de hrean
200 g de cartofi
200 g de mazare
1 dovlecel
1 morcov
1 portocala
5 g curry
unt
100 g de zahar pentru caramelizare
zeama de la jumatate de lamaie
5 g nucsoara( pentru piureul de cartofi)

Alegem doua bucati de file de salau mai late, pe fiecare le taiem pe jumatate, se ung cu zeama de lamaie se sareaza si pipereaza cu piper alb, dupa care pe trei dintre ele le facem rulouri si le prindem cu scobitori. Concomitent intr-o tigaie punem trei rondele de portocale foarte subtiri si le vom carameliza, in zaharul din tigaie, dupa ce se caramelizeaza se scop si se lasa in asteptare. Se ia o tava se unge cu ulei de masline se pune hartie de copt si se introduc cele trei rulouri care si ele la randul lor se vor unge cu ulei de masline, se lasa 15 minute la 180 de grade.

Dupa care scoatem rondelele de peste in care vom adauga piureul de mazare si piureul de sfecla, atat mazarea cat si sfecla se fierb separat, se scurge apa de la mazare se sareaza si se soteaza in unt, se trece prin sita se condimenteaza corespunzator, adaugam si un pic de curry si vom blenda. Sfecla dupa ce a fost fiarta(sau se gaseste prefiarta la Megaimage), se adauga un pic de hrean se sareaza si se va trage si ea un pic la tigaie in unt, se va amesteca bine, iar pentru a fi mai fina se va blenda, pentru a se obtine o pasta mai consistenta. Piureul de cartofi il face fiecare dupa metoda lui, dupa care vom trece la pragatirea preparatului.

Ultima bucata de fileu salau, se va trage la tigaie in unt 5-7 minute, pentru a nu fi cruda dupa care trecem la montarea preparatului, dupa cum urmeaza, in cele trei rulouri le umplem pe fiecare cu cate un alt piureu rezultat: sfecla, cartofi, mazare.

Luam ultima bucata de peste si asezam in straturi succesive:mazarea, sfecla si cartoful la final, luam fileul si in asezam deasupra rulourilor pe care le vom da la cuptor alte 15 minute, incercam inainte de a se lua de la cuptor.

Pentru aranjamentul de pe farfurie(covorasul) punem apa cu sare la fiert si introducem un morcov iar in alta cratioacioara un dovlecel, dar acesta se va introduce mult mai tarziu deoarece are alt timp de fierbere si o textura mult mai fina ca morcovul.

Dupa ce sunt fierte legumele se scot din apa se lasa sa se raceasca si se va taia foarte subtire si se va trece la realizarea aranjamentului, ca in imagine. Se va aranja covorasul peste care adaugam pestele nostru, vom decora cu un stiks iar pentru a fi un preparat mai vesel vom desena in farfurie cu dressing de sfecla si portocala.

Portia este foarte mare de aceea m-am gandit si am facut portiile mai mici, decorand in mai multe feluri, am mai adaugat pentru dessign: o rosie cherry, o felie de dovlecel fiert, paste de orez coapte la cuptor si un alt dressing demi-glace.

Pofta Buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu