sâmbătă, 7 mai 2011

Rapsodie de Primavara





100 g de piept de pui
50 g de pasta de masline
100 g de orez
100 g de spanac
4 rosii cherry
100 g ardei
100 g morcov
50 g de telina
50 g parmezan
unt
1 catel de usturoi
ulei de masline
sare,
piper
Pt dessign:
Sticksuri din spanac
Acetto balsamico
Spaghetti
Se ia pieptul de pui din care se vor taia doua bucati rotunde ca in imaginile alaturate, se sareaza si pipereaza si se soteaza in putin unt in tigaie pana prinde culoare pe ambele parti, aproximativ 6-7 minute in total(pe ambele fete), dupa care se scot si se aseaza pe servetele absorbante. Dupa ce surplusul de ulei a fost indepartat rondelele de pui se vor unde cu pasta de masline si se vor da la cuptor 15 minute.

Punem legumele la fiert: telina, morcov si ardeiul( mai inspre sfarsit). Dupa ce legumele sunt fierte se scot si se taie cubulete mici iar in supa rezultata se pune la fiert orezul care in prealabil a fost, curatat si spalat(proportie 1 la 3). Se lasa la fiert iar legumele taiate fin se trag la tigaie si se vor adauga peste orez si se va la da cuptor 15-20 minute(pana este facut, trebuie sa fie al-dente), iar aproape de sfarsit adaugam si parmezanul.

Piureul de spanac - daca spanacul este congelat - se va pune in putina apa pentru a se dezgheta, dupa care se pune la fiert. Cand este gata, se ia de pe foc, se scurge de apa si se toaca foarte fin, dupa care vom pune o tigaie pe foc in care adaugam un cubulet de unt si putin ulei de masline, cand untul este aproape topit se adauga catelul de usturoi pisat foarte fin si spanacul, se condimenteaza si se soteaza in unt, dupa care se ia de pe foc si se lasa in asteptare, daca dorim sa fie si mai fin putem sa il mai blendam putin.

Luam rosii cherry si le crestam dupa care le tragem cateva secunde la tigaie in ulei de masline. Separat luam 4 spagetti pe care le prajim si care ne vor ajuta in montarea preparatului nostru.

Trecem la montarea preparatului ca in imaginea alaturata, luam un cerc de metal in care vom pune primul strat din piure-ul de spanac, venim cu stratul doi de orez, dupa care venim cu o rondea de piept de pui, venim cu sustinerea betelor de spaghetti rupte mai marunt Care vor sta in spatele celor doua rosii cherry si vor sustine a doua rondea de carne peste care vine atasata o rosie cherry.

Vom decora cu picaturi de acetto balsamico si deasemeni vom aseza in varful rosiei cherry un sticks din spanac iar pe marginea farfuriei vom desena cu dressing de spanac.

Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu