duminică, 8 mai 2011

Friptura de miel

3 kg carne de miel
1 sira coasta de miel
2-3 legaturi de ceapa
1-2 bucati ardei gras
1 fir de praz fato
1 frunza de dafin
1 legatura de usturoi verde
cimbru,
sare, piper
100 ml vin alb sec
Pt a disparea mirosul specific carnii de miel, vom pune carnea 3-4 ore intr-un litru de apa.
Dupa aceasta operatiune vom pregatii pentru carnea noastra o marinada pentru fragezirea carnii , dupa cum urmeaza:
5 catei de usturoi
200 ml vin alb sec
70 ml de ulei
1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde
1 morcov
½ de telina
1 lingura de miere
sare, piper,
cimbru

Se va prepara marinada din ingredientele mentionate.

Se va tine carnea in aceasta marinada peste noapte, dupa aceea ne apucam de pregatirea carnii pentru friptura de miel la cuptor.

Luam o tava de aragaz unsa cu ulei in care adaugam bucatile de carne si coastele de miel, adaugam ceapa si usturoiul verde, taiem ardeii fasii si adaugam si prazul, saram si piperam .

Adaugam vinul si putina apa si dam la cuptor 45-50 de minute.

Dupa primele 15-20 de minute deschidem cuptorul si punem cu lingura din tava lichidul rezultat din coacerea carnei si legumelor. Repetam aceasta operatiune de mai multe ori.

Inainte de a scoate carnea de la cuptor verificam bine.

Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu