sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Briose cu banane si ciocolata

Ingrediente
• 150 g de faina(100 g de faina alba si 50 g faina de migdale)
• 100 g de zahar
• 100 g de unt
• 100 ml de lapte
• 100 g de ciocolata menaj (topita)
• 2-3 oua intregi
• 3 banane
• seminte de la o pastaie de vanilie
• 1 lingura de lichior de banane
• sare
• 1 lingurita praf de copt
• zeama de lamaie
• Dulceata de:merisoare, de portocale si quamqots
• Pentru décor:
• Nuca de cocos(diferite culori)
• Ornament colorat
• Ornament de ciocolata,
• Bombonele de ciocolata
• Nuca
•Se vor freca ouale cu zaharul, pana acesta se va dizolva. Punem intr-un vas apa pentru bain-marie, iar deasupra asezam un alt vas care nu va trebui sa atinga apa din vasul de jos. Adaugam ciocolata pe care in prealabil au rupt-o in bucati mai mici sau am ras-o pe razatoare, de asemeni adaugam si untul taiat in cubulete mici, adaugam semintele de la pastaia de vanilie si lingura de lichior de banane. Dupa ce acestea se vor amesteca le dam in asteptare si lasam sa se raceasca.

Dupa ce am amestecat ouale cu zaharul, adaugam bananele pasate bine, faina (in care am adaugat si praful de copt stins cu zeama de lamaie) sare si faina de migdale si amestecam incet. Dupa ce s-a racit compozitia de ciocolata adaugam laptele la temperatura camerei, dupa care punem aceasta compozitie peste compozitia cu faina si omogenizam, aeram compozitia prin miscari de jos in sus cu o spatula. Dupa care trecem la umplerea formelor de briose, aproximativ pe treisferturi, deoarece briosele vor mai creste datorita prafului de copt.

Adaugam diferitele ornamente si dam la cuptor, la foc potrivit aproximativ 25 de minute. Ar fi indicat ca in primele 10 minute sa nu umblati la cuptor.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu