sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Rulada de pui cu legume, chipsuri de orez si pastarnac

Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.

Ingrediente:
2 bucati de piept de pui
1 morcov
1 pastarnac
1 ardei rosu
6 frunze de spanac
3 frunze de nori
11 felii de bacon
125-150 g de orez
50 g faina
50 ml de concentrat de pui
unt, ulei, sare, piper alb

Curatam legumele le spalam si taiem fasii pe lungime subtiri, dupa care punem un cub de unt si ulei si le vom sota la tigaie. Dupa ce sunt sotate le scoatem si le punem pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de grasime. Punem orezul la fiert in proportie de 1 la 3, o cana de orez, trei cani de apa, saram si piperam cu piper alb si putem adauga un cubulet de knorr. Lasam pana cand se absoarbe tot lichidul si orezul este fiert.

Se scurge de apa si se va intinde orezul in start mai gros pe o folie de plastic care in prealabil a fost presarata faina, se aranjeaza cu o lingura de lemn si se lasa sa se raceasca

Se aranjeaza feliile de bacon, deasupra lor punem pieptul de pui, o frunza de nori, legumele sotate si rulam, formand o rulada ca in imaginile alaturate. Daca rulada este prea mare se va taia in doua dar daca este mica se poate pune intreaga. Se pune unt si ulei in tigaie si se pun bucatile de rulada, atentie se vor pune cu partea unde se termina felia de bacon in jos, ca sa prevenim desfacerea acesteia, dar la fel de bine putem prinde si cu scobitori. Dupa ce a prins culoare pe toate fetele vom scoate rulourile si vom pregati o craticioara cu un pat de legume: morcovi, pastarnac, dovlecei pe care vom adauga rulourile si le vom lasa la cuptor 25 de minute.

Dupa de c-a racit orezul cautam sa taiem cu cutitul soldatei, bucati de orez care vor trebui sa fie mai groase ca sa nu se rupa, acestea se vor trece orin faina cu boia si le vom praji in tigaie in ulei doar cat sa prinda culoare, dupa care le vom pune pe servetele absorbante pentru a limita surplusul de grasime. Cand uleiul este foarte incins adaugam pentru cateva secunde frunzele de spanac si pastarnacul. Separat si frunzele de nori cu o lingura de ulei si concentrat de pui, blendam bine, pana va deveni o pasta mai subtire. Dupa aceasta vom trece la aranjarea preparatului ca in imaginile alaturate.


Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu