joi, 8 martie 2012

Piept de rata cu varza exotica,

Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.

Ingrediente
1 bucata piept de rata
130 g de bacon
½ varza rosie
1-2 portocale
60 g de unt
3 lingurite de zahar
30 ml de cognac
2 mere
scortisoara
100 ml vin rosu
sare, piper
ulei
Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare:

Pt marinada: ulei, vin rosu, menta, zeama de portocala, boabe de piper si ienibahar sparte,sare si o lingurita de miere, sare

Se pune pieptul de rata in marinada formata din ingredientele de mai sus si se lasa aproximativ 30 de minute. In acest timp ne apucam de taierea verzei cat mai subtire. Taiem baconul julien si in tragem la tigaie pana se rumeneste frumos dupa care adaugam varza care va prelua din savoarea baconului, lasam sa se inmoaie varza si adaugam vinul rosu, zaharul, scortisoara, adaugam sare si piper si lasam sa scada.

Luam o tigaie non-aderenta iar in ea vom pune pieptul de rata, caruia in prealabil ii vom face un grilaj pe partea cu grasimea, aceasta va trebui sa fie partea care se va aseza in tigaie prima(deci cu grasimea in jos) nu se adauga nici un pic de ulei sau grasime deoarece aceasta isi va lasa suficienta grasime. Lasam 7 minute dupa care intoarcem si pe cealalta parte, dupa ce i-am dat o fata, pieptul de rata va fi dat la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, va trebui incercat, carnea va trebui sa ramana un pic roze, iar temperatura ideala cand pieptul va fi facut va trebui sa fie in jur de 70 de grade. Dupa care scoatem pieptul il invelim in folie si asteptam sa montam preparatul.




Curatam cele doua mere de coaja si seminte si va trebui sa le facem un piure(blender) sau putem sa le taiem julien, acest piure rezultat il vom adauga peste varza noastra.Incercam varza sa vedem daca mai trebuie ceva de adaugat sau daca este suficient de dulce daca nu este suficient de facuta mai adaugam un pic de vin si continuam gatirea.




Trecem la pregatirea sosului: luam untul pe care il taiem in cubulete dandu-le prin faina dupa care scuturam surplusul, in punem in tigaie iar cand acesta s-a topit adaugam feliile de la o portocala, adaugam sucul de la cealalta portocala si coaja taiata foarte fin si curatata foarte bine de partea alba(deoarece aceasta da amareala).

Se lasa sa se reduca; aproape de final adaugam si cognacul si mai lasam putin cat sa prinda un gust deosebit.


Vom monta preparatul ca in fotografiile alaturate.

Pofta Buna



P.S: Nu va luati dupa data de pe fotografii nu este setat corect data in aparat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu