sâmbătă, 7 iulie 2012

Creveti serviti cu mamaliga neagra si duo de dressinguri(usturoi si fructe de padure)

14 creveti 4 catei de usturoi 50 ml vi alb sare, piper alb 100-150 g de malai 1-2 pliculete de cerneala de sepia 5 frunzulite de Busuioc 100 g de fructe de padure 50 ml vin rosu 50 g de zahar brun 100 g unt ulei Ne apucam de prepararea dressingului de fructe de padure, fructele s-au dezghetat, intr-o tigaie adaugam unt si zahar si lasam sa se topeasca dupa care adaugam fructele, punem si vinul rosu, lasam sa se evapore alcoolul dupa care luam de pe foc si blendam, dupa care dam prin sita, oprim cateva bobite de coacaze pentru design.
Vom curata crevetii de cochilie, dupa care intr-o tigaie incinsa(unt si ulei) ii vom adauga ca sa se prajeasca, dupa ce au prins culoare pe ambele parti, vom taia cateii de usturoi marunt si ii vom adauga de asemeni vom adauga si vinul alb, sare, piper si lasam sa se imbine aromele si sa scada. Scoatem crevetii din tigaie iar ce a ramas in tigaie vom blenda dupa care vom strecura prin sita.
Vom face putina mamaliga, apa la fiert cu sare cand aceasta fierbe se adauga malaiul, amestecam si adaugam si cele doua pachetele d cerneala de sepia, astfel mamaliga va avea o culoare neagra. Cand este gata se ia de pe foc si se va lasa sa se raceasca dupa care o taiem in cea forma dorim(eu am taiat-o in forma de triunghi). Am decorat cu frunzulite de busuioc dar se poate decora cu orice alta frunzulita de care dispuneti.
M-am inspirit din retetele lui Nico Lontras. Pofta Buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu