vineri, 6 iulie 2012

Evantai de mere calde pentru 10 portii

1 kg de mere 150 g de zahar 200 g de unt 50 g de cognac 150 g vanilie inghetata / sau crema de mascarpone cu zahar si fructe de padure
Merele se spala se curata de coaja si seminte si se taie in felii mai grosute(marul taiat in 8).
Intr-o tigaie se pune 100 g de unt jumatate din cantitatea de zahar si se vor adauga merele, se lasa sa se inmoaie in unt, dupa care se scot pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de grasime.
Restul de unt si zaharul se va flamba cu cognac la foc moderat, se aseaza merele pe farfurie, inghetata / crema in mijloc si am folosit un décor din zahar topit(angel hair) Acesta se va confectiona aproximativ in momentul servicri daca nu se va lasa si nu mai arata foarte bine. Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu