vineri, 26 octombrie 2012

Cotlet de porc cu sos de rodii a la Nico

Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.

Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc 220g/brut boabe de coriandru, cimbru ulei de masline Piure: 2 cartofi 100 g de varza 1 fir de ceapa verde(doar cozile) Sare, piper alb Lapte, unt ½ de capatana de usturoi 1 crenguta de rozmarin 1 morcov Unt Lichior de ciocoloata(1 lingura) Miere (1/2 de lingurita) Curry (2 g)
Dressing: 1 lingurita de mustar 100 ml vin alb 50 ml smantana lichida 10 g seminte de rodii 1 lingurita concentrate de rodii Coriandru boabe, sare, piper Décor: Germeni si boia de ardei
Se ia bucata de carne se maseaza cu ulei, se piseaza boabele de coriandru si piper, se adauga sare si cimbru si se va trece friptura prin acest amestec dupa care se poate praji intr-o tigaie nonaderenta dar se poate adauga foarte putin ulei, se prajeste pe ambele parti, iar cand este suficient patrunsa se scoate din tigaie.
Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa cu sare, tocam si varza si o vom pune cateva minute la fiert in lapte, separat de cartofi. Varza o lasam cateva minute pana se-nmoaie dar sa nu isi schimbe culoarea. Dupa care o scoatem din lapte si o scurgem, lasand-o in asteptare. Cartofi se fierb bine, se arunca apa si ei se curata de coaja, se adauga unt pentru cremozitate si adaugam si lapte putin cate putin, pasam bine si radem si putina nucsoara, saram si adaugam si piper alb. Cand este gata se adauga varza fiarta si cozile de ceapa taiate marunt.
Intr-o cratita punem apa cu sare, curatam un morcov si taiem fasii subtirii cu economul, cand apa fierbe adaugam fasiile de morcov si le lasam 1,5 minute cat sa fie al-dente, dupa care le scoatem si pregatim etapa a doua. Adaugam unt in tigaie si putin ulei adaugam morcovii, mierea, curry, sare si piper iar la final adaugam si lichiorul de ciocolata.
La final ne vom acupa de dressing(sauce/sos), adaugam unt in tigaia in care am prajit carnea lasam sa de-a un pic in clocot, adaufam vinul si lasam sa se evapore alcoolul, dupa care adaugam mustarul, smantana lichida, sosul de rodii si semintele de rodii, saram si piperam, gustam si daca are consistenta dorita luam de pe foc.
Vom decora ca in imaginele alaturate, punem germenii deasupra si punem cateva picaturi de ulei de masline peste si pudram cu putina boia piureul. Se serveste cu garnitura de varza alba, varza, rosie, morcovi, seminte de rodii si o vinegreta de ulei de masline si juice de lamaie.
Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu