luni, 7 ianuarie 2013

Tort de ciocolata a la Nico

Blat: 6 oua 6 linguri de zahar 4 linguri de faina 2 linguri de cacao ½ de plic de praf de copt 1 capacel apa de trandafiri Seminte de la o pastaie de vanilie Crema: 450 ml frisca lichida 300 g de ciocolata amaruie Sirop: 200 ml apa 150 g zahar 30 ml de cognac Grazura: 200 g de ciocolata amaruie 57-70% cacao 100 g de unt esente 1 lingura de ulei pentru luciu Décor: Decoratiuni din zahar ars Decoratiuni din ciocolata topita Fructe de physalis 150 g de fulgi de migdale Separam ouale, albusurile le batem cu un praf de sare, galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devine ca o spuma. Adaugam treptat albusul in galbenusuri si continuam sa amestecam. In alt vas punem ingredientele uscate dupa ce in prealabil le-am cernut, iar peste ele incepem sa adaugam compozitia de oua pana se va omogeniza dupa care adaugam semintele de la pastaia de vanilie si apa de trandafiri. Tapetam o tava circulara de 25 cm, turnam compozitia de piscot si o dam la cuptor la 180 de grade 30 de minute, dupa care incercam sa fie facut, testul cu scobitoarea.
In acest timp ne apucam de crema, punem pe foc la bain-marie, ciocolata si frisca lichida, cand este dizolvata complet luam de pe foc si lasam sa se raceasca, dupa care bagam la frigider de preferat ar fi sa o lasam peste noapte.
A doua zi facem siropul cu care vom insiropa blatul taia in doua parti egale, dupa care adaugam crema si jumatate din cantitatea de migdale trase la tigaie fara grasime, adaugam a doua parte a tortului si adaugam crema atat deasupra cat si un laterala si mai dam 30 de minute la frigider, timp in care ne vom apuca de glazura pentru finalizarea tortului, punem ciocolata rupta in bucati la bain- marie, adaugam untul, uleiul si lasam sa se topeasca, dupa ce luam de pe foc adaugam si esentele.
Scoatem tortul din frigider si vom adauga glazura putin racita, atat deasupra tortului cat si in laterale. Cu un cutit mai lat vom aranja fulgii si praful de migdale. Adaugam si decoratiunile din zahar, ciocolata si cateva fructe de physalis. Pofta Buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu