marți, 19 februarie 2013

Iepure la cuptor

Ingrediente pentru iepure Pt marinada: 0,500 L vin rosu 1 ceapa 1 capatana de usturoi 1 stea de anason stelat 5 cuisoare 5 boabe de cardamom verde 5 boabe de ienupar ½ de lingurita de coriandru boabe ¼ de lingurita de piper boabe ¼ de lingurita de paprica afumata 1 juice-ul de la o mandarina Coaja de portocala Sare, ulei de masline 2 fr. de dafin. Dupa marinare 1 iepure de casa 1.300 kg 200 g de arpagic 200 g de baby morcovi 1 fir de praz 1 capatana de usturoi 0,5 L vin rosu 150 g de bacon Sare, piper 1 lingurita paprica afumata Cimbru. Ingrediente pentru cous-cous 0,750 g de cus-cus 100 g de caise uscate 100 g de stafide 100 g de boabe de rodii 100 g alune de padure Reductie de rodie fire de chilly menta ulei de masline. Mod de preparare: Pentru inceput spalam iepurele si il portionam, dupa aceea pregatim marinada si lasam peste noapte in marinada creeata. A doua zi aruncam marinada, clatim bine iepurasul si il tamponam cu servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de lichid. Taiem baconul fasii si il punem la prajit in foarte putin ulei deoarece el isi va lasa aroma, adaugam putina boia afumata, dupa ce baconul s-a facut crispy il scoatem si in respectivul ulei vom praji bucatile de iepure portionate, dupa ce acestea au fost sterse bine de surplusul de lichid(acestea pot fi trecute si prin faina daca se doreste, eu nu le-am trecut). Dupa ce s-au prajit bucatile de carne se scot si se lasa in asteptare. Separat in alta tigaie putin unt si ulei punem arpagicul si baby marcovi, dupa ce acestea s-au sotat adaugam si prazul. Luam o tava in care adaugam legumele sotate capatana de usturoi taiata in jumatate si peste legume adaugam bucatile de iepure, baconul prajit si condimentele. Adaugam vinul rosu si ulei, daca va scade mai adaugam si apa(supa de legume). Cuptorul a fost in prealabil incalzit, tava o acoperim cu folie de aluminiu si o dam la cuptor 50 de minute la 180 grade, primele 30 de minute cu tava acoperita cu folie dupa care scoatem folia si lasam sa se rumeneasca. In acest timp ne putem apucam sa pregatim cous-cousul dupa cum urmeaza. Pregatim o cratita in care punem apa si sare cand aceasta fierbe vom adauga cous-cousul si vom fierbe in conformitate cu indicatiile dupa pachet, eu am lasat aproximativ 6 minute dupa ce apa fierbe. Se scoate si se lasa in asteptare, in acest timp caisele si stafidele au fost puse la inmuiat in putin apa, deoarece este un cous-cous oriental, daca nu era de acest fel acestea se-nmuiau in cognac. Dupa ce s-au inmuiat caisele se taie fasii subtiri. Alunele de padure se prajesc putin in tigaie fara ulei. Trecem la asamblarea finala peste cous-cous adaugam restul de ingrediente, saram, piperam tocam marunt menta, punem boabele de rodie, adaugam reductia de rodie si putin ulei de masline, potrivim de sare si piper. Dupa ce iepurele este gata, din tava respectiva luam o parte din legume si le vom pasa pentru a rezulta un dressing, daca mai trebuie mai adaugam un pic de vin rosu, potrivim de gust. Aranjam ca in imaginile alaturate, decorand cu fulgi de chilly si reductie de rodie, sosul l-am pus in pipeta pentru a avea un design cat mai incantator. Pofta Buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu