Bine ati venit in bucatarie la Super Nico! Va astept cu drag si ma bucur ca sunteti alaturi de mine. Impartasim aceeasi pasiune si sunt mandra sa pot impartasi experientele mele alaturi de voi. Sunt aici pentru voi pentru a parcurge expeditia noastra culinara impreuna si de a ne lasa prada creativitatii noastre culinare.
marți, 19 februarie 2013
Altfel de mere in foetaj
Altfel de mere in foietaj
2 mere mai mari
2-3 Caise uscate
2 lingurite gem de mure
8 stafide
2 fructe de kumquats
Unt
Scortisoara
2 lingurite zahar de melasa
¼ de foaie de foetaj
Ulei
Fulgi de migdale
1 galbenus de ou, putin zahar brun
2 felii de portocala
Dressing
1 galbenus de ou
30 g de zahar
20 ml de vin dulce
Merele li se vor taia capacelul de sus si se va scoate cu aparatul special cotorul si samburii. Se va largi gaura respectiva pentru a putea umple cu restul ingredientelor. Vom toca marunt caisele. Pregatim o tava, pe care in prealabil am uns-o cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Luam merele si trecem cu cutitul pe coaja marului taind-o pentru a nu crapa la cuptor, dupa aceea umplem interiorul merelor, primul strat vor fi caisele, urmeaza gemul,kumkuats, stafidele, deasupra, peste punem putin unt, adaugam un praf de scortisoara si o lingurita de zahar de melasa. Vom taia foetajul cu aparatul special si vom imbraca merele dupa care le vom unge cu galbenus de ou batut cu putin zahar brun(va da luciu si o culoare mai interesanta) si vom adauga fulgi de migdale in varf.
Dupa care dam la cuptor 40-45 de minute la 180°C. In acest timp facem dressingul, amestecam galbenusul cu zaharul si punem la bain marie amestecam bine si adaugam treptat si vinul(sabayon), trebuie sa fie un dressing usor si spumos. Dupa expirarea timpului verificam daca sunt merele facute, adaugam dressingul sau poate inca putina dulceata de mure si servim.
Decoram ca in imaginile alaturate sau cum doriti dumneavoastra.
Pofta Buna.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu