marți, 19 februarie 2013

Altfel de mere in foetaj

Altfel de mere in foietaj 2 mere mai mari 2-3 Caise uscate 2 lingurite gem de mure 8 stafide 2 fructe de kumquats Unt Scortisoara 2 lingurite zahar de melasa ¼ de foaie de foetaj Ulei Fulgi de migdale 1 galbenus de ou, putin zahar brun 2 felii de portocala Dressing 1 galbenus de ou 30 g de zahar 20 ml de vin dulce Merele li se vor taia capacelul de sus si se va scoate cu aparatul special cotorul si samburii. Se va largi gaura respectiva pentru a putea umple cu restul ingredientelor. Vom toca marunt caisele. Pregatim o tava, pe care in prealabil am uns-o cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Luam merele si trecem cu cutitul pe coaja marului taind-o pentru a nu crapa la cuptor, dupa aceea umplem interiorul merelor, primul strat vor fi caisele, urmeaza gemul,kumkuats, stafidele, deasupra, peste punem putin unt, adaugam un praf de scortisoara si o lingurita de zahar de melasa. Vom taia foetajul cu aparatul special si vom imbraca merele dupa care le vom unge cu galbenus de ou batut cu putin zahar brun(va da luciu si o culoare mai interesanta) si vom adauga fulgi de migdale in varf. Dupa care dam la cuptor 40-45 de minute la 180°C. In acest timp facem dressingul, amestecam galbenusul cu zaharul si punem la bain marie amestecam bine si adaugam treptat si vinul(sabayon), trebuie sa fie un dressing usor si spumos. Dupa expirarea timpului verificam daca sunt merele facute, adaugam dressingul sau poate inca putina dulceata de mure si servim. Decoram ca in imaginile alaturate sau cum doriti dumneavoastra. Pofta Buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu