duminică, 3 februarie 2013

Poale-n brau

1 kg faina 500 ml lapte 8 oua 50 g de drojdie de bere Branza 2 oua (pentru uns pe deasupra) 250 g de unt
Se va face o maia dupa cum urmeaza: 100 ml de lapte se-ncalzeste cat sa fie caldut nu fierbinte in el se adauga o lingura de zahar, se dizolva drojdia, se pune 1-2 linguri de faina si un praf de sare. Acestea se pun intr-un castronas se acopera si se lasa la un loc caldut cat sa se activeze drojdia, lasam cel putin jumatate de ora in asteptare.
Intre timp dam branza pe razatoarea mare. Si vom topi un pachet de unt.
Dupa ce a crescut suficient maiaua, vom face o gropita in faina, punem maiaua si incepem sa amestecam, adaugam treptat laptele, ouale.
Dupa ce s-au amestecat aceste ingrediente adaugam si untul topit si amestecam bine, dupa care aluatul rezultat se va lasa iarasi la relax pentru a creste(minim 30 de minute). Cu cat sta mai mult cu atat va creste mai mult.
Dupa ce a devenit un aluat pufos, se va intinde pe masa de lucru care a fost tapetata cu faina si vom adauga branza, se inchid placintelele si se vor unde cu galbenus de ou, se dau la cuptor 35-40 de minute. Se presara zahar pudra deasupra. Daca doriti puteti sa le umpleti si cu branza dulce sau ciocolata, dupa pofta inimii dumneavoastra.
Pofta Buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu