luni, 24 iunie 2013

Tarta cu mere


 

Blat:
200 g faina,
200 g unt,
Sare, zahar,
Oua,

Umplutura:
395 ml de lapte condensat,
3 galbenusuri,
4 mere,
100 g de zahar,
Cognac,
Scortisoara,
Unt,
Foetaj,
Unt,
Faina,
Levantica,
1 galbenus si putin zahar brun,

Framantam aluatul dupa care il lasam in asteptare pentru 30 de minute. In acest timp spalam merele si le taiem in felii subtiri. Punem zaharul pe foc si cand acesta incepe sa se topeasca adaugam 3 linguri de unt, punem merele si adaugam un praf de scortisoara. Lasam sa se caleasca si adaugam putin cognac. Le scoatem si le lasam in asteptare sa se raceasca. Luam foietajul si il intindem in forma de tarta care a fost in prealabil unsa cu unt si tapetata cu faina, adaugam foietajul, aranjam marginile si intepam cu furculita foetajul, pentru a nu se umfla.
 

Dupa ce a sta aproximativ 15 minute si s-a rumenit se va scoate din cuptor si si lasa sa se raceasca.  Vom amesteca laptele condensat cu galbenusurile de ou si acest amestec il vom adauga peste aluatul copt de tarta, deasupra vom adauga feliile le mar reci.


Se ia cealalta parte a foetajului si se va taia cu lattice pastry roller un grilaj care se va adauga deasupra tartei noastre. Bateu un galbenus de ou cu putin zahar brun si vom unge pe deasupra tartei. Dam la cuptor 35 de minute. Se poate servi cu inghetata, frisca sau simpla.


Pofta Buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu