Membru

luni, 24 iunie 2013

Tarta cu mere

Nicolette Sandulache  /  at  10:30 p.m.  /  No comments



Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.


Blat:
200 g faina,
200 g unt,
Sare, zahar,
Oua,

Umplutura:
395 ml de lapte condensat,
3 galbenusuri,
4 mere,
100 g de zahar,
Cognac,
Scortisoara,
Unt,
Foetaj,
Unt,
Faina,
Levantica,
1 galbenus si putin zahar brun,

Framantam aluatul dupa care il lasam in asteptare pentru 30 de minute. In acest timp spalam merele si le taiem in felii subtiri. Punem zaharul pe foc si cand acesta incepe sa se topeasca adaugam 3 linguri de unt, punem merele si adaugam un praf de scortisoara. Lasam sa se caleasca si adaugam putin cognac. Le scoatem si le lasam in asteptare sa se raceasca. Luam foietajul si il intindem in forma de tarta care a fost in prealabil unsa cu unt si tapetata cu faina, adaugam foietajul, aranjam marginile si intepam cu furculita foetajul, pentru a nu se umfla.
 

Dupa ce a sta aproximativ 15 minute si s-a rumenit se va scoate din cuptor si si lasa sa se raceasca.  Vom amesteca laptele condensat cu galbenusurile de ou si acest amestec il vom adauga peste aluatul copt de tarta, deasupra vom adauga feliile le mar reci.


Se ia cealalta parte a foetajului si se va taia cu lattice pastry roller un grilaj care se va adauga deasupra tartei noastre. Bateu un galbenus de ou cu putin zahar brun si vom unge pe deasupra tartei. Dam la cuptor 35 de minute. Se poate servi cu inghetata, frisca sau simpla.


Pofta Buna.

Share
Posted in: Posted on: luni, 24 iunie 2013

0 comentarii:

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.