sâmbătă, 25 mai 2013

Cotlet de berbecut cu cartofi cu rozmarin si sos de verdeturi



Ingrediente:
2 bucati de cotlet, 150 g de cartofi(cantitate bruta, inainte de curatare), Cimbru, Sare cu gust de telina, piper,ulei, 50 ml lapte, 50 ml vin alb, ½ de ceapa, 2 catei de usturoi, 5 boabe de ienupar maruntite, 3 boabe de cardamom verde, 1 g praf de curcuma, 1 frunza de dafin, Ulei, sare, 2 morcovi, Sos de rodii, Amestec jamaican(www.pastaidevanilie.ro), Marar, patrunjel si spanac.

 Aranjam bucatile de cotlet, indepartand grasimea, vom marina bucatile de carne dupa cum urmeaza: Marinada: 50 ml lapte, 50 ml vin alb, ½ de ceapa, 2 catei de usturoi, 5 boabe de ienupar maruntite(pisat), 3 boabe de cardamom verde, 1 g praf de curcuma, 1 frunza de dafin, Ulei, sare.

 Mod de preparare: Punem cotletele in marinada si lasam aproximativ doua ore. Dupa aceea se scot bucatile de carne si le vor sterge de surplusul de lichid. Pregatim o tigaie in care punem unt si ulei si vom trage la tigaie, bucatile de carne pe ambele parti atat cat sa prinda culoare, dupa care le scoatem si le lasam cateva momente in asteptare. In acest timp curatam morcovul si ii vom felia in felii potrivite, luam o tava de marime mica adaugam ulei, asezam feliile de morcovi iar deasupra adaugam cotletele de berbecut, asezonam cu un praf de piper, cimbru si amestec jamaican ½ de lingurita si dam la cuptor, completam cu putina supa de legume si dam la cuptor, la 180°C aproximativ 15-17 minute. 

Separat curatam catofii ii taiem in patru pe lungime ii fierbem in avans 12 minute in apa cu sare, dupa care ii scoatem ii lasam la scurs dupa care ii vom pune intr-o craticioara, asezonam adaugam rozmarin, stropim cu ulei si dam la cuptor. Tocam verdeata bine, adaugam 1 lingura de ulei de masline si o lingura de supa de legume, saram si vom blenda acest amestec, dupa care strecuram. Aranjam farfuria ca in imaginile alaturate si servim.

 Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu