miercuri, 4 septembrie 2013

Chocolate Fondant / White chocolate fondant




Ingrediente pentru 6-8 portii:

 240 g de ciocolata cuvertura 70% 120 g de unt 82% 4 oua 60 g de zahar tos 60 g de faina. Pentru a unge formele de romerkin(de ceramica sau de aluminiu din care ai: 50 g de unt cu care dai pe forme pentru a nu
se lipi compozitia de margini Se poate servi cu inghetata, fructe de padure. Mod de preparare: Topiti ciocolata(bain-marie) si amestecati cu untul intr-un vas. Amesteca ouale cu zaharul impreuna, pana va rezulta o mixtura si se va topi zaharul. In amestecul de ciocolata si unt se va adauga faina cernuta si vom amesteca incet. Luam 8 vase de ceramica(romekin) sau de aluminiu le ungem cu unt, presaram un praf de cacao si miscam forma circular pentru a veni cacaoa pe laterale sa nu se lipeasca, punem pe fundul formei un patratel de hartie cerata.

Puneti compozitia in forme si lasati o ora la frigider. Dupa aceea scoateti din frigider si dati la cuptor la T 200° NUMAI 8 MINUTE. Lasati 1 minut si serviti cu inghetata alaturi. Cand taiem din el trebuie sa curga ciocolata. Reteta este minunata si apartine lui Chef Nico Lontras, dupa ce am mancat mi-am permis sa reproduc si eu aceasta reteta cat si reteta de White fondant, ceva divin, merita sa o preparati, rezultatele sunt fantastice, iar invitatii raman cu o minunata senzatie pe bolta palatina. White chocolate fondant with mango puree and popping candy, aceasta era reteta originala a lui chef Lontras, numai ca eu am facut un piure din zmeura, am decorat cu afine si popping candy(sunt acele bombonele care pisca pe limba, copii stiu mai bine) –

Fondant de ciocolata alba servit cu piure de zmeura si popping candy. Ingrediente pentru 10 portii: 140 g ciocolata alba cuvertura 130 g unt 82% 6 oua 60 g zahar tos 60 g faina 60 g fulgi de cocos Pentru a unge formele: 50 g unt, topit 50 g fulgi de cocos, Se serveste cu piure de zmeura si se decoreaza cu afine si bomboane piscatoare Mod de preparare: Topiti ciocolata(bain-marie) si amestecati cu untul intr-un vas Amesteca ouale cu zaharul impreuna, pana va rezulta o mixtura si se va topi zaharul. Amestecati in amestecul de ciocolata si unt. Adaugati faina si fulgii de cocos si amestecati totul. Luam formele pe care le vom unge cu unt si vom presara fuilgi albi de nuca de cocos, puneti compozitia in forme si dati la frigider o ora. Dupa aceea scoateti din frigider si dati la cuptor la T 200° NUMAI 8 MINUTE. Lasati 1 minut si serviti cu piureul facut in avans. Decorati ca in imaginile alaturate si serviti. Pofta Buna, retetele originale le gasiti pe blogul lui Nico Lontras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu