luni, 2 septembrie 2013

Tort Souflle-Surprisse



Blat: 10 oua 250 g de zahar 5 linguri de apa 2.5 linguri de ulei 320 g de faina 30 g de cacao Se separa ouale, albusurile se bat la robot pana prind volum dupa carese se adauga treptat zaharul tos. Se bate bine sa faca bezeaua moate, dupa care se scoate din vasul robotului si se pune intr-un castron de plastic. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si apa dupa care adaugam peste albusuri in bloc se va amesteca cu spatula de jos in sus pentru a aera compozitia. Cernem faina si cacaoa si le adaugam bloc la final peste celelalte ingrediente. Punem hartie de copt intr-o forma si adaugam compozitia, intindem pe margini compozitia si vom la la cuptor T180 de grade aproximativ 35 de minute. Incercam daca este facut prin apasarea tortului in mijloc daca revine la forma initiala inseamna ca este copt, daca nu se continua coacerea. Dupa aceea se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca putin. Sirop: 120 g de zahar apa cat sa-l acopere o fiola de esenta de rom. Se fierbe pe foc zaharul cu apa si se obtine un sirop care se lasa la racit si se adauga esenta de rom dupa aceea. Dupa ce tortul este aproximativ caldut, se taie capacul de sus, se va scoate mijlocul blatului lasandu-se 1,5 cm la baza si in laterala tortului. Dupa ce s-a scos mijlocul blatul, va ramane gol tortul in interior, se trece la tramparea blatului ramas atat in interior cat si in exterior dar doar trampat nu insiropat. Umplutura: 200 g de inghetata de cacao / capsuni 200 g de inghetata de portocala Vom manevra repede inghetata sa nu se topeasca, vom cantari inghetata pentru a avea cantitati egale si pentru a se vedea frumos in sectiune la taiere. Se pune inghetata doar in interior si se da peste noapte la congelator. Se va decora cu bezea pregatita a doua zi, dupa cum urmeaza: 150 g de albus(aproximativ 5 albusuri) 250 g de zahar tos Si batem bine daca observam ca inca am mai ramas cristale de zahar punem putin la bain-marie, dupa care continuam baterea la robot la final adaugam zaharul vanilat. Dupa ce este gata bezeaua o punem in posh si decoram cu ea tortul scos de la congelator. Bezeaua este batuta tare si ornam tortul incepand din laterala catre centru. Ardem cu lampa bezeau pentru a prinde o culoare maronie. Decoram cu coaja de ou in care punem cognac si dam foc. Are un efect deosebit. Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu