marți, 3 iunie 2014

Rulou Brasovean 1 portie



Ingrediente:

220 g cotlet de porc in crud
1 ou fiert tare
1 castravete cornisor
100 g de carne tocata de porc
Sare, piper
Malai
1 bucata de carnat
100 g de branza
Verdeturi(marar, ceapa verde, tarhon)
Vib alb
Ulei, unt
1 ceapa

Mod de preparare:

Se fierbe un ou tare 5 min, poate fi si de prepelita,  se ia castravetele si i se taie capetele.
Aplatizam cotletul, saram si piperam. Putem un strat de carne tocata peste care adaugam oul caratat de coaja si fiert tare, precum si castravetele. Imbracam bine si venim cu felia de cotlet de porc deasupra si imbracam toata compozitia in carne. Legam cu ata alimentara sa nu se desfaca.  Incingem unt si ulei intr-o tigaie si tragem cotletul pe toate fetele pana isi schimba culoarea dupa care dam la cuptor la T160-180 de grade 40 de minute.


Garnitura pregatita de mine a fost mamaliga cu carnat si branza. Am facut o mamaliga mai moale, am luat o forma am udat-o cu putina apa si am pus hartie cerata. Am asezat un strat mai consistent de mamaliga am pus carnatul si cubuletele de branza si am acoperit cu mamaliga. Am dat la cuptor 20 de minute la 180 grade.





Facem un sos de verdeturi: ceapa verde(cozile), marar, tarhon le taiem marunt, ceapa la fel o taiem marunt. Intr-o tigaie punem unt si ulei, adaugam ceapa si verdeata. Lasam sa se caleasca, saram si piperam si adaugam putin vin alb. Lasam sa scada pana la jumatate, dupa care vom blenda sosul si il vom strecura.

Puteti decora cum doriti.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu