marți, 3 iunie 2014

File de lin cu salsa, cartofi noi si sparanghel




Ingrediente:

200 g de file de lin cu piele, 130-150 g cartofi noi, 3 file de sparanghel, 4-5 rosii cherry, 1 ardei iute, Busuioc, 1 lingurita de mustar, 4-5 coacaze, 1 ceapa rosie mica, Unt, ulei, Sare, piper, Faina, Pesmet, 30 g de parmezan, Ierburi condimentare. Decor: germeni, fr. de busuioc, reductie de acetto balsamico Mod de preparare:
Se spala pestele se tamponeaza pentru a indeparta surplusul de apa, se va trece prin faina si il vom praji la tigaie pe ambele parti cat sa prinda o crusta frumoasa. Il scoatem si il lasam in asteptare. Pregatim salsa: taiem rosiile in jumatate sau cubulete, adreiul iute, ceapa si busuiocul, Punem intr-o tigaie unt si ulei, adaugam ingredientele tocate, completam salsa cu coacaze, mustar si adaugam putin otet de miere. Lasam sa se intrepatrunda aromele in tigaie dupa care luam de pe foc. Separat facem o crusta din pesmet, parmezan si ierburi condimentare.Intr-o tigaie punem pestele, salsa o adaugam peste, iar peste aceasta adaugam crusta de parmezan si pesmet si dam la cuptor 8-10 minute. Cartofii ii fierbem 15 minute, supa care scurgem de apa si ii vom pune 30 de minute la copt. Sparanghelul il vom blansa in apa clocotita cateva secunde dupa care il scoatem si il punem in apa cu gheata. Punem putin unt si ulei si tragem sparanghelul.
Decoram ca in imaginile alaturate. Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu